Nu slänger vi ut julen och välkomnar istället det nya året!

 

Nu slänger vi ut julen och välkomnar istället det nya året!

 

 

Jaha så var julen över i ett navs. Det är precis likadant varje år tycker jag, den bara försvinner de där juldagarna och helt plötsligt så är januari.

Min jul har varit några mycket trevliga dagar men annorlunda mot vad man är van vid.

Julafton blev det så att Chatrin och jag skjuts av Luke ut till Ikea där vi hoppades på att det skulle serveras lite julmat. Det gjorde det inte men vi fick i alla fall varsin tallrik med köttbullar med potatismos, gräddsås och lingonsylt. När vi ätit gick vi runt i varuhuset i en evighet och verkligen studerade alla grejer. Förresten när vi skulle köpa de där köttbullarna mötte vi två andra svenska tjejer som var ännu mer exalterade än vad vi var tror jag, haha!

På kvällen hamnade vi på ett yirosstället tillsammans med Pontus, Luke och en ny svensktjej på hostlet. Blev några glas med helvetet goon efter detta men blev faktiskt en ganska så tidig kväll. Faktiskt mycket skönt!!

Juldagen blev det en ganska så lång sovmorgon och mitt på dagen var det dags för Secret Santa julklappsutdelning. Jag fick faktiskt en redig paket. Det var en lotion från Bodyshop. Mycket nöjd med detta. Efter att Tomten hade gjort sitt var det dags för mig att packa grejer för ett besök till en strand. Andy och Evanne kom och jag slängde in allt mitt bråte i bilen, men precis när vi skulle åka serverade de kyckling och sallad på hostlet som var gratis så jag hann slänga i mig lite utav detta. Mumsigt!! Sen bar det av mot stranden. Andy knappade in ett ställe som verkade bra på GPS:en. Vi km dit och vi insåg ganska så snart att detta inte var någon bra strand överhuvudtaget. Det var om jag ska vara ärlig en helt värdelös strand, men vi stannade på denna plats i en evighet, haha! Vi badade dock inte utan vi hamnade i en lekplats som fanns. Vi gungade, åkte rutschkana och allt vad man nu gör på en lekplats. HAHA!! Tur att de hade byggt en lekplats där till oss. Efter att vi lekt klart gjorde vi ett nytt försök med att hitta en fin och trevlig strand där vi kunde lägga oss i blöt en stund. Fy fan vilka vågor det var.... inte en jäkla chans hade man haha! Fy vad kl det var dock... efter att vi fått det antal kallsupar som vi skulle ha gick vi upp och skulle nu leta reda på en grill. Vi hittade en grill och hade både kött och korv att grilla. Det var så himla skönt att bara softa den dagen. Vi såg en mycket fin solnedgång under tiden som vi åt. Det var efter maten dags att dra tillbaka mot hostlet. Jag tror att jag somnade en liten stund, jag va lite tlött!! Väl framme på hostlet blev det lite avsked eftersom att jag skulle hit till Sydney och Evanne och Andy skulle iväg på en annan grej den 26:e. Tråkigt med avsked hela tiden! Något annat tror jag inte hände den 25:e utan det blev bingen ganska så tidigt för min del faktiskt.

Den 27:e blev inte så lugn som det var plannerat. Planen för denna dag var att kanske gå i några affärer men de var stängda och sedan på kvällen skulle Chatrin och jag hitta något trevligt ställe att äta på. Jag fick vid 12 tiden veta från Dave Rave att det skulle vara något street party. Låt kul så Chatrin och jag gjorde oss i ordning för detta evenemang. Tog oss dock år och dar att bli klara haha!! Vi hittade också Pontus som ville hänga på. Vi gick mot stället som det skulle vara men vi kunde då fanken inte hitta något party. Vi strövade runt på southbank och det blev så att jag och Pontus köpte varsin fruktisdricka och Chatrin tog istället världens största glass. Den såg ut som ett berg men fy fabian vad god den var!! Min fruktcrush var inte så äcklig den heller ska jag säga er alla. Vi hittade en skuggig gräs plats och satt där ett bra tag och bara hängde. Efter ett tag var det så att Pontus skulle ringa ett samtal och sedan vidare till hostlet. Chatrin och jag som hade varsin öl i handväskan sprang in på toan och drack upp dem, haha! Mycket äckligt från alla perspektiv, varm öl usch!! Vi fick senare tag på Dave Rave och vi hittade partyt och vi stod i kö i en evighet för att sedan bestämma oss för att gå till Hungry Jacks (Burger King, så fult att de har ett annat namn här). När vi var mätta och belåtna var det dags för oss att leta reda på en bottleshop så att vi kunde få lite fart på kvällen. Vi satt en bra stund på Daves hostelrum för att sedan traska bort till det ställe där Gaby bor. Det var roligt att träffa den lilla muppen igen. Fy klockan var mycket och mitt tåg skulle gå 06.30 och min väska var ännu inte packad. Strunt i detta jag ställde klockan så att jag både skulle hinna gå tillbaka till hostlet och packa. Problem löst... jag ringde även och beställde en taxi från hostlet till tågstationen. Det var för tidigt för att hostlet skulle köra mig dumt, mycket dumt. Nu var allt utom väskan packad men det går på ett navs så nu kunde partyt fortsätta. Hade mycket trevligt med Gabys franska polare... så säger tack alla som är inblandade i en mycket rolig sista natt i Brisbane. När klockan ringde var det dags att traska tillbaka och börja packa ner allt bråte. Vi kom dit och vi kände båda att något var mycket fel haha... och ja det var det en tjej i rummet hade hängt upp de magiska lakanen för sängen och det knirrade och knakade en aning, haha! Jag ville packa ner grejerna och komma ut från rummet så fort som möjligt. Jag packade fort som tusiken, haha!

Nu var det dags för ett avsked som absolut kändes så himla konstigt.... Chatrin och jag vi har nu rest ihop i nästan 4 månader så att säga hejdå så länge till henne var konstigt. Efter att detta var avklarat var det dags för mig att ta mig ner mot gatan och hålla utkik efter en taxi till mig. Taxin kom och jag var nu på väg mot tågstationen. Jag kom fram hel och oskadad men väl på tåget började jag falla isär haha! Det är ju typiskt, den värsta bakfyllan på länge och just nu när jag ska spendera cirka 13 timmar på detta förbannade tåg. Usch fy och blä!! Jag tog mig dock igenom denna hemska resa, haha! De partier av resan som jag såg var ett landskap som faktiskt var mycket vackert på sina håll. Troligen missade jag ganska så mycket då jag sov stora delar av resan konstigt nog. Mobil jäkeln dog efter typ tre sekunder på tåget också mycket typiskt. Efter att ha suttit på tåget i alla dessa timmar var det faktiskt så att jag äntligen var framme. Jag mötte Elaine och vi traskade mot den lilla lägenhet som vi ska bo i. När vi kom fram var det fyra bröllop och en begravning på tv och det var så himla skönt att bara titta lite på tv. Så fruktansvärt trevligt att bara sitta ner. Nu är jag ta mig fan i SYDNEY!!! Yeah ska bli så himla roligt. Nu kör vi hårt haha!!

 

Ha det gott så hörs vi när vi hörs!

 

God Fortsättning gott folk!!

 

/ Elin


Dan före dopparedan

Dan före dopparedan!

 

Jag ska säga er att min julkänsla är helt obefintlig!! Den existerar inte överhuvudtaget, lite tråkigt tycker jag nog. Förhoppningsvis blir det så att vi kan ta oss ut till IKEA imorgon och hitta lite julmat. Det hade suttit fint faktiskt och jag hoppas även på lite julmust. Julmust är ju något så fruktansvärt gott! Glöggen saknar jag faktiskt inte riktigt men det beror nog endast på att det är så himlans varmt. Imorgon ska jag öppna mitt paket med juleskum, det ser jag fram emot ganska så mycket. Kanske är det så att de små skumtomtarna kan höja julstämningen en aning.

Jag kanske ska säga att Chatrin har anlänt till Brisbane och vi körde en liten skvaller stund precis när hon kom. Trevligt tycker jag att få bli lite uppdaterad om vad som händer i vrårna, haha!

Idag har det inte gjorts många knop då det blev en ganska så sen natt. Vi var väl hemma runt 5 tiden i morse. Så har endast legat i sängen och degat kan jag väl säga. Facebook har använts ganska så flitigt under denna dag kan jag ärligt erkänna! Jag har faktiskt varit uppe en gång idag, tog på mig kläderna gick och hämtade en wrap med skinka i sen tillbaka till bingen. Inte för att jag just för tillfället mår så dåligt utan för att det är skitväder. Regnar som bara tusan ute så här är det riktigt dega väder. Blir inte förvånad om jag hamnar framför en film lite senare. På tal om filmer så hoppas jag att jag kan få några filmer från lite folk här på hostlet. Jag har ett mission idag och det är att tvätta mina kläder. Jag måste verkligen göra det, har sagt i de senaste tre dagarna att jag skulle ta tag i detta men det har inte skett.

Just nu när jag skriver detta lilla inlägg ligger jag i sängen och bara njuter av lite riktig musik. Sååå himla skönt att bara att ligga och lyssna på musik. TERAPI!!! Just för sekunden är det känn en doft från lejonkungen som sjungs. Lejonkungen jag måste se till att få tag på den så jag kan se den när som helst, för fy vilken bra film. Jag tror nog att det är världens bästa film!!!!

Att det är Julafton imorgon kan jag fan inte begripa. Det är helt konstigt, att jag har varit i detta land så pass länge som jag har är en helt obeskrivlig känsla. Än så länge har jag bara haft underbara stunder med en hel flock med goa människor. Så sjukt kul har denna tiden varit. Jag är så nöjd med att jag åkte till andra sidan jorden för att starta ett äventyr. Äventyr är bara förnamnet, kan jag säga er alla. Om det är någon som går i planerna på att göra något liknande så kan jag endast säga att bara ge er av och lev livet. Leva livet – det är precis det man gör här.

Jag vill nu såhär dagen innan julafton säga tack så hemskt mycket för allt stöd hemifrån och jag hoppas att ni vet vilka jag pratar om. Chatrin och jag ska ju som sagt åka åt varsitt håll efter jul så jag vill passa på att tacka för de otroligt roliga månaderna vi har haft tillsammans. Jag tycker faktiskt att det är en bedrift att vi inte har slagit ihjäl varandra. Jag tror inte att vi har bråkat en endaste gång, fy vad vi är duktiga!

Nu blir det troligen så att jag hamnar framför en film och troligen kommer jag att somna. Ska bli skönt haha!

 


Jag kommer nu att bjuda på en utav våra åka till tomatfälten låtar som en liten förtidig julklapp...!

 

 

 

Jag säger nu som Kalle Anka och hans vänner:

 

En Riktigt God Jul!!

 

Varma Julhälsningar / Elin


Bundaberg - Brisbane

 

Hejhå hejhå vi till vår gruva går...!

 

Jag har en sak att säga er alla och det är att det ser hur fånigt ut om helst när de har julpyntat utomhus mitt i solgasset!! Jag kan verkligen inte fatta att det faktiskt snart är jul och heller inte att jag har varit i Australien i över 3 månader det är fan ta mig helt otroligt vad tiden går fort när man har roligt. Hittills har det varit en underbar tid och jag hoppas på fortsatt spännande och fascinerande stunder i detta enorma land.

 

Vad har hänt sedan sist jag skrev egentligen... om jag ska vara helt ärlig så minns jag inte direkt allt men ska försöka att minnas så mycket som möjligt både för er skull men även för min egen skull.

Vi har varit och sett Twilight och jag skulle nog kunna säga att jag hade mycket större förväntningar på den. Det var inte den bästa film jag sett, men den var ok. Den kvällen efter att vi kom tillbaka från bion blev helt sinnessjukt rolig!! Jag har säkert redan berättat om den kvällen.

Vad har hänt i denna lilla håla under tiden som jag inte har skrivit i bloggen. Jo vi har plockat tomater som nördar och vi har druckit en hel del alkohol om jag ska vara ärlig och det ska man ju vara!

Jag måste nog ta och hoppa över en hel del för jag minns faktiskt inte vad vi har gjort, var så himla länge sedan jag skrev så börjar där vi är nu!

Vad har hänt jag vet fanken inte själv jo jag har plockat tomater som en jäkla nörd!! Hör och häpna jag har plockat min sista tomat. Detta underbara ögonblick skedde i lördags och det var helt magiskt när supervisorn sa att det är klart för dagen!! Herregud vad vi skrev och tjoade inte alla dock för det var ju endast The Wolfpack på 4 personer som hade sin sista dag!! Hur häftigt som helst. Nu sådär ett par dagar efteråt så känns det faktiskt lite tråkigt vi hade faktiskt riktigt roliga stunder på de där hemska tomatfälten. Alla supervisors och bossen själv hade till och med lärt sig våra namn så vi var lite kända på detta place. Så hade vi varit kvar hade vi nog kunnat göra vad som helst för att få sparken utan att få det. De flesta som arbetade där kom från antingen Nepal eller Indien och alla var överkåta, haha! Jag vet inte hur många gånger var vi har blivit frågade om att gå på date. Så himla fult haha! En av dem var på både mig och Michelle, frågade oss samma frågor och var allmänt creepy! Haha! Fruktansvärt roligt. Vi kallar dem våra boyfriends... brukade bli så att om en av dem kom så sa någon av oss oh nu kommer din boyfriend. Så himl kul hade vi åt de små stackarna. Vissa var dock trevliga, som vår ordinarie supervisor Venno. Han kunde man faktiskt ha en vanlig konversation med. Vi fick reda på de sista dagarna att han har fru och en son hemma i Nepal.

Ja, då i lördags var ju min sista dag men det bestämde jag inte förräns i lördags så hostelägaren visste inte detta och jag tänkte inte berätta det heller. Min plan var att bara vara borta som på måndag morgon. Söndagen ville jag ha ledig men jag visste att jag aldrig skulle få ledigt av John som hostelägaren heter så innan jag åkte från jobbet pratade jag med Frank (bossen) och sa som det var. Jag sa att jag kan inte sluta för då blir jag utslängd från hostlet och jag åker på måndag så jag vill ha en sista dag med gänget som på lördagkvällen och kunna sova och gå och handla det som behövs inför resan på söndagen. Så kan du sparka mig... Frank sa jag gillar inte att sparka folk men jag kan skicka ett sms till John och säga att Elin gjorde inte så bra ifrån sig idag så hon behöver en dag off. Han gjorde detta men inte fick jag ledigt. Så lördagen blev det som planerat en riktigt hård kväll och klockan 04.00 när det var dags att gå till jobbet var jag där ute så att jag kunde bli avprickad sen smög jag tillbaka (eller tillbaka är fel ord jag hade aldrig varit där utan kom direkt från partyt) till min säng och sov. Jag fick faktiskt min lunch gjord av Emmet, han stekte pannkakor så jag fick en med nutella och banan på. Hur gott som helst. Den åt jag upp innan jag hamnade i bingen. Eller under tiden som jag åt upp den hade jag en mycket märklig konvensation med de två holländarna som bodde i rummet. Sen sov jag som en stock! Dagen efter blev det en tur till target för att handla en ny väska då min gamla lilla ryggsäck var så ända in helvete äcklig. På kvällen gick vi till Central för att äta en liten köttbit. Det slank ner kan jag säga då jag inte hade ätit ett endaste dugg den dagen. Min buss skulle gå 03.30 på morgonen så det blev så att jag sov i tv-rummet tillsammans med de andra som skulle ta samma buss. Bland dessa var det bland annat Gaby the french guy from my room. That guy he is totally crazy. Men vad helvete varför skriver jag nu helt plötsligt på engelska?! Han är så fruktansvärt rolig! Har haft lite svenska lektioner med honom och han har lärt mig lite franska. Vi har kanske inte lärt varandra de mest gångbara meningarna, men kul har vi haft!! Han hoppade av i Noosa dock. Resan till Brisbane gick bra och det var faktiskt skönt att komma hit igen. Jag bor självkart på Somewhere to stay och det var himla roligt att komma tillbaka hit. Personalen kände igen mig, det var ju roligt. Om de minns mig av positiva skäl vet jag inte men de såg glada ut av att se mig, haha! Fick träffa Evanne och Pontus igen, det var trevligt! De är sina gamla goa jag.

Igår kväll spelade vi ring of fire... mycket roligt spel... särskilt med goone. Vi hade dock inte goone igår... kanske var bra så jag kan spara på krafterna tills imorgonkväll.

På fredag kommer Chatrin och förhoppningsvis så ska vi ta en tur till IKEA och äta lite svensk julmat. UNDERBART!! Julen kommer vi att tillbringa här i Brisbane, men den 27:e åker jag till SYDNEY!!! Helt crazy ska det bli, ska träffa Aaron, Elaine, Jonas, Katy och förhoppningsvis en massa andra typer jag träffat under resans gång. Ska bli så fruktansvärt roligt!!

Tyvärr innebär detta att Chatrin och jag ska åker åt varsitt håll. Vi ska ha en helt magisk Jul och sen kommer våra vägar att korsas återigen i detta gigantiska land. Innan jag åker till Sydney hoppas jag på att jag hinner träffa Gaby här i Brisbane. Så häftig snubbe!! Han kommer från Bordeaux and that's cool!! Free ackommodation when I get there!

Jag måste berätta en sak som är helt stört!!

Aaron skickade ett meddelande till mig på facebook... I detta meddelande stod det du kan aldrig tro vem jag bor i samma rum som... din kusins flickvän Annie..!! Vad fan är oddsen på det haha!! Mycket coolt!!

Kanske ska nämna att vi hade ett Luciatåg i Bundaberg... HAHAH! Roligt värre! Lucia var en svensk kille vid namn Pontus, så fint! I luciatåget var det svenskar så klart, men även danskar och finskar. Tanken var att vi skulle sjunga tre verser och då på olika språk men Lucian var lite för påverkad så han eltade på på svenska haha! Fel blev det men så himla lyckat och så fruktansvärt roligt!!!

Mycket som har hänt är inte med här men jag kan inte skriva allt då får jag sitta här i evighet!!

 

Nu har ni fått en liten uppdatering!! Håll tillgodo!!

 

Ha det gott!!

 

 

/ Elin


Sankta Lucia...

Natten går tunga fjät, runt gård och stuva.
Kring jord som sol’n förgät, skuggorna ruva.
Då i vårt mörka hus, stiger med tända ljus,
Sankta Lucia, Sankta Lucia.

Natten var stor och stum. Nu, hör, det svingar
i alla tysta rum, sus som av vingar.
Se, på vår tröskel står, vitklädd med ljus i hår,
Sankta Lucia, Sankta Lucia.

Mörkret skall flykta snart, ur jordens dalar.
Så hon ett underbart ord till oss talar.
Dagen skall åter ny, stiga ur rosig sky,
Sankta Lucia, Sankta Lucia.

Jag hoppas att ni har sett ett Luciatåg för det har inte jag och jag vill se ett!!! Jag vill även ha lussekatter och med det menar jag NU!! För fy fan vad sugen jag är på det, fy ända in i baljan!!
Nu ska jag slänga omkull benhögen för imorgon klockan 04.00 bär det av mot tomatlandet åter igen!!!
Ha en fin Lucia gott folk!!
/ Elin

Bättre sent än aldrig!

Hello!
Det va himla länge sedan! Ska förhoppningsvis under morgondagen försöka skrapa ihop ett antal ord om vad som har hänt den senaste tiden! Det har hänt en hel del ganska så störda saker här i Bundaberg. Tyvärr får ni vänta till i morgon då jag nu ska försöka få några timmars sömn innan det är dags att återvända till dessa små runda, röda och ätbara sakerna. Så för att ni inte ska dö av uttråkning ska jag här och nu ge er ett musiktips, bara för att jag känner mig såå generös idag!!
Njut av denna mysiga sång, man kan inte annat än älska denna låt!
Framtill i morgon ha det så himlans bra!!!
Glöm inte att köpa alla julklappar till mig nu... tänkte bara påminna er!
/ Elin

RSS 2.0