Efter regn kommer solsken!

God eftermiddag!

Igar den 29/09 var jag, Chatrin och Linn ute vid ett stalle som heter Lone Pine koala Sanctuary. Det blev anda lite sovmorgon innan vi gav oss ivag. Vi mottes upp utafor vara rum och kande att det borjade droppa lite och jag och Linn sprang in och hamtade vara regnjackor, Chatrin hade redan sin pa sig. Det var en jakla tur att vi hamtade dessa jackor. Hade vi gatt nagra minuter till hade jag inte tagit nagon jackaoch da hade jag varit som en drankt katt och troligen helt genomsur aven idag. For fy vad det regnade! Vi gick ivag for att leta upp busshallsplatsen och vi kom da precis i tid vi kom fram precis nar bussen stannade vi hallplatsen. Sa snacka om tur annars hade vi fatt vanta en timme pa nasta.  
Det blev en bussresa pa cirka 30 minuter innan vi var framme.  
Vi kom in och forst var vi bara allmant forvirrade over vart vi skulle men vi gick runt lite och sag forst nagra far men vi konstaterade att far har vi alla sett forut och gick vidare for att hitta en anna vag. Vi hittade tiislut vagen mot koalorna och aven andra haftiga djur. Koalor ar sa javla sota och de ser sa himla fredliga ut, men de ar nog inte sa fredliga anda haha. Vi sag dem bita varandra och en av dem rot som en gris mot en annan. Sa helt oskyldiga ar dom banne mig inte, haha! Men sota ar dom. Vi har nu sett var koala ranson for resten av resan, for de hade en himla massa. Vi har sett dem rora pa sig denna gang, de andra gangerna vi har sett dessa sma varelser har de varit i sovande tillstand. Det ar egenligen inte sa konstigt for utav dygnets 24 timmar sover en koala 20 av dem, HAHA! Vi har till och med sestt dem hoppa och springa runt och det gjorde dem intre direkt mindre sota. Vi hade allvarliga planer pa att ta med nagra hem. Det var till och med en som sa till mig att den ville folja med mig.
Vi har sett VARLDENS GIFTIGASTE landorm som heter Inlands taipan, gosa med den om du tors.
Varldens giftigaste landorm
"Ett enda bett från inlandstaipanen innehåller tillräckligt mycket gift för att döda upp till 100 vuxna människor eller 250 000 möss. Den genomsnittliga giftproduktionen är 44 milligram och 110 milligram är det högsta som har uppmätts hos ormen. Den är 50 gånger giftigare än indisk kobra och 650-850 gånger giftigare än västlig- och östlig diamantskallerorm. Inlandstaipanen har ett extremt neurotoxiskt gift, men trots att den är mycket farlig så är den skygg vid normala temperaturer och lever endast i ökenområden i västra Queensland. Vid ett bett från en inlandstaipan måste motgift omedelbart sättas in och offret måste snabbt föras till sjukhus eftersom ormens gift är mycket snabbverkande. Trots detta har väldigt få dödsfall rapporterats" Wikipedia.

Vi har klappat en Olivepython... saa coolt! Jag tror att jag har klappat en orm innan men det var ju for hundra ar sedan. Nu har Chatrin och jag varit mycket modiga och klappat en orm, efter detta tror jag att jag vill ha en orm, for de ar fan i mig haftiga. Ormen kandes som siden eller nagot liknande, den var i alla fall valdigt len. Jag visste innan att den inte skulle vara slemmig som manga tror att de ar och jag trodde heller ite att de skulle vara jatte skrovliga men jag trodde inte att de skulle vara sa lena. Men tanker man efter sa ar det ganska logiskt att de ar lena, hur ska de annars kunna ta sig fram sidigt och latt om de skulle vara skrovliga och slemmiga.

Igar antligen fick jag se ett nabbdjur eller Platypus som det heter pa engelska. Det var nagot av det haftigaste jag har sett faktiskt. Det ar ett sa underligt djur, det ar som en blandning av alla djur i ett pa nagot vis. Sa coolt! Jag trodde att de skulle vara mindre an vad de va. Jag har filmat det lilla djuret sa hoppas att ja kan fa ut det pa facebook, sa ni alla kan fa njuta av detta otroligt haftiga djur.

Vi har sett Dingos ocksa det var coolt sa men det var svart att forestalla sig dem i vildmarken nar de ar sa pass lika hundar. Sarskilt som dessa hade hundhalsband pa sig, men det var anda haftigt att se. Det var verkligen svart att se dem i vildmarken for det var verkligen som att se en hund i en hundgard. Vargar ser anda vilda ut pa ett sett men detta var verkligen svart.
Vi har sett tva stcken Tasmaniska Djavular ata eller ata vet jag inte om jag kan kalla det haha. De var tvugna att dela pa dem vid matningen. Sa den en a at i en bur och den andra skulle da ata sa vi kunde se men den sprang endast runt med sin mat i inhagnaden, varv pa varv pa varv. Det var darfor som de var tvugna att dela dem annars tar den andra maten ifran den andra. Inte svarare an sa!

Vi har aven klappat Kangaroos!! HIHI! Ascoolt, var det. Man fick ga in i deras inhagnad och verkligen umgas med dessa varelser. De ar verkligen fina och ganska sa stora faktiskt. Vi hade turen att se en hona med unge i pungen. Forst sa jag till de andra att titta dar det sticker ut ett par fotter dar. Nar vi tagit en hel dros med bilder pa denna stackars mamma hander det som vi verkligen ville skulle handa. Ett huvud sticker nu ocksa ut ur pungen. HIHI! Det var bland det sotaste jag har sett. Vill ta med aven detta exemplar hem. Sa snart har jag ett eget zoo dar hemma. vi tar en massa bilder pa detta sota later sedan dem vara och hittar nya offer for vara kameror. Jag vet inte hur manga bilder det blev med dessa djur, men manga blev det i alla fall. Jag lyckades klappa en och de var mycket mjuka och skulle verkligen passa darhemma hos mig. En ville nosa lite pa mig och sjalvklart fick den det, haha! 
I denna inhagnad finns aven tre stycken Emus, de ar fakiskt valdigt stora. Med de foterna de har skulle de kunna skada en ganska sa rejalt om de velat.
Vi hittade ganska sa manga faglar att titta pa och nar jag sager alla varldens farger menar jag verkligen det. Jag fick kontakt med en slags papegojfagel han/hon ville verkligen visa upp sig. den kom fram tillnatet och tittade pa mig upifran och ner manga ganger och gjorde massa ljud fran sig. Undertiden som jag stod dar och verkligen studerade denna fagel, smyger en annan fagel av en helt annan art upp mitt framfor ogonen pa mig och jag trodde dar for en stund att jag skulle do. HAHA, for fy vad jag blev radd, helt plotsligt var den bara dar och tittade pa mig med mycket stora ogon. En mycket haftig upplevelse anda, de ville verkligen visa upp sig de dar faglarna igar.
Vi sag aven en Cassowary som ar en slags strutsfagel men anda inte riktigt. De ar mycket stora och de kan sparkas ganska sa rejalt som forsvar. Sa ser man en sadan i vildmarken far man se upp. De ar mycket fina med sina bla huvuden.
Medans att vi vantade pa bussen kopte jag lite fiskmat som vi skulle ha for att mata catfish. Vi gick ner till en brygga och borjade kasta i lite mat. Ska saga att dn sakallade fiskmaten var tva ljusa skivorbrod. Som sagt vi borjade slanga i brodbitar men allt som kommer och ater upp vart brod i inte annat an ander. Vi tanker vad fan, matat andra har man ju gjort forr i livet. Vi provar pa lite olika stallen vid denna brygga, men inser attt det inte skulle komma nagra fiskar. Vi slanger restan av brodet och later anderna fa det helt enkelt. Nar vi gar upp fran bryggan ser vi att vi har fattat skylten helt fel vi har slangt i maten pa helt fel stalle, HAHA! Sa kan det ga nar man ar tva och inte haspen ar pa eller vad ar det man sager.
Vi akte sedan hem fran detta lilla zoo som var ett mycket trevligt zoo.
Jag ska aven saga att efter att ha varit runt och tittat pa ett antal Koalor sken faktiskt solen upp och det blev en ganska sa fin dag i alla fall.


Det blev sedan igar kvall en mycket lugn kvall. Ganska sa skont faktiskt att bara inte gora nagonting ibland.
Jag satte mig vid tv:n for att titta pa nagon film men de hade nagon jakla skit med Arnold Schwarzenegger och det fixar jag inte sa jag gick till rummet for att lasa en stund men efter nagra rader ar jag inte langre i nagot tillstand som kan kallas vaket! Sa sov typ fran 20.30 till 10.00 idag pa morgonen sa jag skulle kunna saga att jag fick mina timmar i natt.

Nagot som jag har glomt att saga ar att harom dagen sa lag det en katt i min sang och tyckte livet var helt perfekt. Det gjorde verkligen inte mig nagot att den lag dar, da fick jag chansen att gosa lite med en lite kisse. Det finns 5 katter pa hostlet men deflesta av dem ar ganska sa radda av sig sa blev glatt overraskad.



Senare idag da den 30/09 blir det nog en runda pa staden och titta lite senare ikvall vet jag inte vad som hander men om det skulle bli utgang skulle det verkligen inte forvana mig det minsta!

Ha det sa gott dar hemma i Granskogarna!

                                                          /Elin


Kulturresa

Hejsan hoppsan!

28/09

Vad har hant sedan sist egentligen? Ja, jag vet inte om jag kan svara pa det heller dagarna tycks liksom smalta ihop ganska mycket. Det ar som en enda grot! Just nu sitter jag i alla fall pa biblioteket och lyssnar pa mitt alskade Bon Jovi! Tanken ar nu att jag ska skriva vad som har hant de senaste dagarna. Inte den lattaste uppgiften ska jag saga er, men jag ska i alla fall gora ett tappert forsok.

Borjar med gardagen sa far vi se vad jag kommer ihag.

Igar blev det lite traskandde runt i stan for att leta upp ett par parker som tydligen skulle vara ganska sa fina. Den forsta vi var i hette Royal Botanic Gardens precis som den i Sydney men den har i Brisbane var verkligen kass sa ska ni dit behover ni inte ga dit for sa haftigt va det inte.

Daremot den andra parken var faktiskt mycket fin, kommer dock inte ihag vad den hette men jag skulle kunna kolla upp det. Tyvarr hittar jag inte min lilla karta, men strunt i det. Den var i alla fall mycket valskott och fin. Var faktiskt mycket fin park. Till och med en manniska som jag som i normala fall inte ar nagon blommperson tyckte att det var mycket trevligt faktiskt. En mycket trevlig dag som avslutades med lite slapp pa hostlet. Vi lagade lite mat i form av kyckling med typ sandar Uncle Ben sotsursas rora, det slank ner mycket fint faktiskt. Gardagen avslutades med lite Pirates 3 och Dude where's my car innan det blev en liten tur till sangen.

Nagot som jag glomde saga om i Mandags var att vi alla 5 svenskar plus tva tyskar gick till Music Bar och at tacos. Blev en mycket trevlig kvall det dar anda. Spelades lite biljard och kortspel. Blev lite kortspel som snap som man inte behover vara speciellt strategisk for att klara av. Vi hemma kallar snap for bubblan om det ar nagra hemma som hanger med da. Vi skulle fran borjan spela plump men det sket sig ganska kraftigt da inte de ratta reglerna kom fram. Den ena av svenskarna som heter Fredrik trodde att han kunde detta spel men nej nej var ju inte ratt nagonstans tyvarr sa kom jag inte ihag allt sjalv men att han hade fel var ett som var sakert. Det blev da snap istallet tror aldrig det hade funkat med plump det var for manga nyborjare och de flesta hade druckit nagra ol. Forvirrad ar vad det skulle ha blivit. Efter att vi suttit dar en bra stund drog chatrin och jag oss mot sangen da den tycktes ropa pa oss.

Idag

Idag blev det en sovmorgon och lite halvseg formiddag skulle man lugnt kunna saga.

Sen blev det en tur till bibblan for att checka laget. Nar vi satt har vid varsin dator gick jag in pa aftonbladet och jag hittade ett klipp troligen helt efter alla andra men i alla fall. Det var om ett lejon som hette Christian. Han hade va uppvaxt hos tva amerikanska man, men de insag att han var for stor och fick honom till afrika for att fa honom till ett vilt lejon. Det blev han och ett ar senare skulle da aka och halsa pa sin gamla van. Folk sa att var beredda han kommer inte att komma ihag er. Efter att de letat lange hittade de lejonet Christian och nar Christian sag vilka det var borjar han springa och kastar sig over dem kramar och pussar dem. efter ett tag tar han dit sin nya "fru" och hon later sig bli klappad. Den lejonhonan har ju troligtvis varit vild fran borjan. Sa dar satt jag och bolade som alla barn som springer runt har. Helt otroligt enligt mig, man ska fan INTE underskatta djur pa nagot satt overhuvudtaget.

Efter det drog vi till The Tax office for att kolla hur langt var Taxfile number ansokan hade kommit i processen. Till var forvaning sa var det klart for bada och vi fick da vara papper. Nu var detta klart, mycket skont! Nu behover vi inte oroa oss for att byta adress for detta sketans papper. Underbart trevligt nar sant hander tycker jag.

Efter detta letade vi efter ett stalle dar vi skulle kunna kopa mascara och efter mycket om och men hittade vi en butik. Jag hittade min mascara for cirka 70 spann hade jag kopt den hemma i Sverige hade jag blivit helt ruinerad. Fy vad jag alskar sadana saker. hittade aven en vit eyeliner for ett mycket bra pris.

I detta kopcenter sag vi langst upp att det var en brollopsbutik och vi var ju sjalvklart tvungna att ga in. Det fanns mycket fina klanningar dar men min var inte dar, haha!

Jag har glomt att saga att vi innan vi kom in till stan har gatt pa konstmuseum. Detta var mitt forsta besok nagonsin pa ett sadant stalle. Jag trodde inte att jag skulle uppskatta detta besok men jag gjorde verkligen det. Ar val pavag att bli stor eller nagot, haha! Men det var verkligen trevligt, vi gick dar och analyserade tavlorna som om vi inte gjort annat i vara liv. Mycket trevlig upplevelse. Sa skulle faktiskt kunna tanka mig att gora liknande grej en annan gang. Ska kanske bli lite mer kulturell avmig ga pa museum och teater och sadant. Ne nagon matta far det vara museum ok det kan funka men teater har jag varit pa och det ar verkligen inte jag.
Idag har jag och Chatrin ckockat oss sjalva bade da genom att tycka om att ga pa konstmuseum men vi har aven atit sushi idag till lunch. Fy tusan vad gott det va, jag har testat nagon gang forut men det har inte varit pa ett riktigt sushistalle. Det var verkligen hur gott som helst. Ja sa ni ser vi haller pa att vaxa upp gott folk, haha!

En annan sak som har hant ar att jag faktskt har borjat fa lite farg. Det ar nastan helt otroligt, skulle jag vilja saga. Jag tycker det ar mycket bra. Se upp brorsan here I come. Jag kommer att ga om dig i brunhet! HAHA!! Akta du dig nu far du nastan borja fixa fejt branna genom solarium eller kanske till och med brun utan sol kram, hihi! Helt allvarligt alltsa sa ar jag pa gang att fa farg. Mycket trevligt.
Nu blir det snart till att ga tillbaka till hostlet och hitta pa nogot skit dar, da klockan ar 19.15 har.

Vi har aven idag hittat ett annat telefonkort som gor att vi ringer hem med en kostnad av 10 cent i minuten och det ar ju anda inte helt tokigt tycker da jag. Vi har fatt en hel del grejer gjorda idag.

Morgondagen bestar av en tripp till Koala Santuary for att klappa lite koalor och kangrus. Det blir nog en trevlig dag aven imorgon tror jag bestamt. Troligen blir det att vi drar dit tillsammans med den andra svenska tjejen som bor pa hostlet. 
Maste saga att snart har vi ett helt svenskt rum, haha! Chatrin och jag fick byta rum for tva natter sedan tror jag det var och igar fick den svensken som vi bodde med innan byta till vart rum. Sa nu ar vi inte tre utan fyra svenskar av 5 i samma rum.

Far avlsuta med att saga Ha den aran pa fodelsedagen Kerstin (mamma) Karlsson. Hoppas det blev en bra dag!

Nu tror jag att de ganska sa snart stanger detta place sa far skynda mig lite och avrunda det hela nu.

Jag sager pa aterseende alla glada manniskor dar ute i varlden, ha en underbar dag for det tanker da jag ha imorgon!

                                                                        /Elin


Nya aventyr med Elin!

Hej hej och halla!

Jag avslutade sist med att saga att jag skulle kopa ett par skor och det blev det! :) de ar saaa fiiina sa blev ett mycket bra kop, jag hittade aven en t-shirt och kan ni tanka er en KLANNING!! Det ar nastan sensation, men jag fastnade verkligen for den. Denna runda pa stan blev faktiskt inte sa dyr da det var rea overallt. Sant uppskattas verkligen av en smalanning som jag. Nog om detta trakiga eller jag tycker inte att det ar trakigt men troligen inte sa himlans roligt for er alla dar hemma.
Ja, nu till nagot som faktiskt skulle kunnsa vara lite intessant anda, haha! I fredags skulle blev det utgang med en ganska  sa sen hemkomst. Ett besok pa en irlandsk pub blev det. Mycket trevlig kvall/natt/morgon. Chatrin och jag gick till denna irlandska puben med en fran Nya Zeeland. Han ser typ hog ut hela tiden, haha men mycket trevlig manniska i alla fall. Tror inte han ar paverkad hela tiden men skulle nog kunna saga att han ar det ganska sa stora delar av dagarna. HAHA!
I lordags va det ju antligen dags for oss att aka till en strand. Narmare bestamt Gold Coast som ska vara ett mycket trevligt stalle. Vi skulle da aka med en aussie som traffat pa krogen forra veckan. Vi blir upphamtade vid hostlet och vi drar ivag. Nar vi har kort en mycket kort stracka pa motorvagen ar det en HELVETES bilko och vi star helt plostligt still i en evigtid. Efter att vi verkligen gjort ett tappert forsok att ta oss till denna strand bestammer vi oss for att strunta i det och vi ser ett lunchstalle som vi bestammer oss for att stanna vid. Vi ser det tyvarr lite forsent och maste kora en omvag for att komma till detta lunchstalle. Mycket dumt skulle det visa sig att vara. Bilen borjar koka och vagrar att kyla ner sig, vi lyckas efter att ha stannat och latit bilen fatt vila en stund komma till matstallet. Nar vi val ar dar ryker det och har sig som tusan och detta slutar med att bargningsbilen far komma att hamta oss! Det tar ju en evig tid innan den kommer och eftersom att vi anda hade tankt att ata pa detta stalle ater vi en bit mat. Eftersom att ingen av oss ska kora mer blir det aven varsin drink till mig och Chatrin och en ol till bilagaren. Blir en mycket trevlig eftermiddag anda sitter dar och pratar en ganska sa lang tid. Tillslut kommer da denna barningsbil. Ska kanske tillagga att varfor vi valde att ge upp stranden var for att i normal hastighet tar det cirka 90 minuter dit och i den hastgigheten vi hade hade vi nog fortfarande suttit i denna bilko. Tillbaka till bargningsbilen: Vi kan nu skryta med att vi har akt bargningsbil i Australien. HAHA! Vi aker med denna en bra bit och lyckas sedan aka med bilen den sista biten hem till denna manniska. Det blir att vi chillar och grillar dar istallet for pa hostlet som det var tankt. Da hostlet hade grillfest var tanken fran borjan att va dar pa kvallen. Men vi sitter nu da hemma hos denna aussie och ater och dricker gott och har trevligt sallskap i form av hans rumskamrater. Blev en ganska sa lyckad dag anda mitt i allt kaos. Dagen efter hanger vi med samma manniska till hans Wykeboardclub. Verkligen haftigt, vi far sitta med i baten och nar de andra aker och vissa av dem var faktiskt riktigt duktiga. Jag provade aldrig sjalv men innan jag aker harifran ska jag ha testat detta och hoppas att jag kommer levande fran det. Det ser ju verkligen forjavla roligt ut. Efter detta beger vi oss till hostlet eller forst blir det affaren da all frukostmat verkligen va totalslut. Efter det ar vi bada ganska doda. En dusch blir det ganska omgaende for mig da jag inte kande mig i det mest underbara skick. Trott som ett litet as blev det en resa mot duschen. Otroligt vad det kan vara skont att duscha ibland. Efter det vaknada jag till lite och tror nog att jag skulle kunna kalla det levande tillstand. Blev att jag snackade med Erik en langstund da jag inte kunde snacka med honom forra helgen. Va trevligt att hora lite om vad som forsigar dar hemma i Sverige.
Nar vi handlade frukost blev det att vi faktiskt tjockade oss lite genom att kopa jordnotssmor och jordgubbssylt for att ha pa mackan. Jag har aldrig testat detta innan sa var tvungen att ta en macka som igar kvall. Jag ska till er som aldrig ha smakat detta... gor aldrig det da for det var sa in i helvetes gott. Sa smaka aldrig da villl ni bara ha mer. Som tur va sa har vi endast en lite burk sa tar val slut ganska sa snart, haha!
Jag hamnade sedan i sallskapsrummet och kollade forst pa slutet av vad det nu va for film, sen blev det Rush hour 2 tror jag att det var, den ar forresten fortfarande lika rolig, haha. Efter den blev det en film som hette Boys in the hood. En film frsan 1991 med bland annat Cuba Gooding, Jr och Laurence Fishburne. Faktiskt en ganska sa bra film. 
Idag var vi tvungna att byta rum for att vi helt enkelt hade sagt till att vi ville stanna flera natter forsent. Varat rum hade blivit bokat, men vi ar inte hemlosa for det. Vi fick ett annat rum men som ar nagot dyrare. For att vi nu har toalett i anslutning med rummet som inte haft tidigare. Men men sa kan det ga. 
Vi hade imorse en riktigt svensk frukost. Vi har nu blivit en till svensk. Sa vi ar totalt 5 stycken bla gula typer just nu. Vi hade frukost ihop idag trevligt faktiskt. 
Ikvall blir det nog nagot tacostalle eller liknande for oss svenskar men aven andra har jag jag en kansla av. Trevligt aterigen! 
Sedan har det inte hant mycket mer jo jag har ju glomt att saga att jag har smakat Kangaroo! Det var mycket gott faktiskt, smakar vilt och ar mycket mort och fint. Sa det kan jag rekommendera!

Nu far ni alla ha det sa gott sa synes vi nar vi hores och hores nar vi synes!

                                                                                           /Elin 

Sunbaking!!

Good day!

Idag ar det den 23:e september och solen skiner aven denna dag! Lyckades idag komma i ratt tid for att kunna aka med bussen ner till bibblan. Igar va vi nere vid den sakallade stranden och va dar en stund och stekte. JUag som vet om att jag branner mig mycket latt smorjde in mig, men upptackte pa kvallen att jag missat baksidan av benen. Ingen vacker syn ska jag saga er! Men jag ar van vid det har laget att vara brand sa och det skulle kunna vara varre an vad det va. Sa ska val inte klaga kanske. I forrgar var jag pa bio trevligt faktiskt. Det blev filmen The Change up! Den kan jag faktiskt rekommendera, da den var mycket rolig! Skrattade nastan hela tiden... sa en mycket rolig film. Sen skadar det ju inte att Ryan Reynolds ar javligt snygg heller, haha! Det har inte hant sa mycket sedan sist, ikvall ar det inte nagon omojlighet att det blir utgang! Mycket trevligt! Imorgon  kvall ar det grillning pa hostlet, gratis! Mycket bra for oss smalanningar haha. Man kan om man vill donera en slant, de pengarna gar sedan till kastrering av den nya honkatten. HAHA! Mycket fult! Det ar 5 katter pa hostlet och ingen av dem ar sarskilt sociala av sig mot manniskor! Jo den nya ar den mest sociala av dem men det beror val pa att hon inte varit dar sa lange an och inte lart sig vilka dryga typer det kan finnas! HAHA
vi har aven fatt tillokning i den svenska familjen! Sa just fortillfallet ar vi 4 svenskar pa hostlet. Men verkar inte som att den nya manniskan ska stanna sa lange pa detta stalle sa vi ar nog snart nere pa tre igen!
Men nu kan jag verkligen inte komma pa nagot mer att traka er med mer an att jag ska forhoppningsvis kopa nya skor idag da mina har gett upp! 
Nu blir det mot staden! 
Ha det sa himla gott alla manniskor dar hemma! 
               
                                                                   /Elin  


Gräddsås hade varit smaskens!

Gräddsås hade varit smaskens!

Hello

20/09

Vet inte om jag har skrivit om igår men tror inte det i alla fall annars får ni höra om det ytterligare en gång. Igår blev det ganska så mycket tid spenderad på biblioteket, då det är gratis internet där. Blev lite blogg inlägg skrivet tror jag, jag vet inte längre dagarna tycks gå ihop. Helt ärligt tror jag inte att det hände något sådär jätte spännande igår. Vi va och handlade lite mat. Blev både lite mjölk, ägg, bröd och annat smått och gott då det började sina i våra kassar. Så nu behöver vi inte svälta längre. Det är ju en ganska så bra grej ändå.

Idag har det det nog hänt lite mer i alla fall. Vi började dagen med att stiga upp något tidigare än vad vi gjort de senaste dagarna. Bra jobbat av oss tycker ju då jag. Idag har det varit varmt, men lite mer human värme skulle man kunna säga. Till och med så att jag tyckte det var behagligt. Vi spenderade lite tid även idag med att sitta på biblioteket och uggla, ne faktiskt så har vi idag gjort lite nytta där. Vi har börjat att skriva våra CV eller började gjorde vi igår egentligen, men denna dag blev det lite mer seriöst ändå. Så snart ska väl även den biten vara avklarad hoppas jag.

När vi inte längre hade någon mer styrka att sitta och skriva gick vi faktiskt in till stan för att se oss omkring. Vi har faktiskt inte riktigt varit inne på de hetaste shopping gatorna förran idag. Innan vi gick dit blev det lite lunch på ett kinesställe och det är verkligen inte svårt att hitta här finns precis överallt. Det var faktiskt inte fel alls inte, utan slankt ner ganska så smärtfritt tycker jag. Mätta och belåtna gav vi oss av in i de djupa skogarna av skor, kläder, smycken, ja allt vad man kan tänka sig egentligen. Vi såg en Swarovski butik med alla dess möjliga smycken och ett av dem var med Hello Kitty. Så fjompigt men men någon vill väl säkert ha ett sådant halsband eller vad det nu va. Vi såg det bara från utsidan då vi absolut inte ska ha något känns det onödigt att gå in och känna sig helt uttittad av personalen. Det är exakt vad man blir när man går in i en sådan butik, de tänker men lilla du du har inte råd med sånt här. Det är dagens sanning det, skratta bäst som skrattar sist eller vad fan säger man... när jag en dag kommer inte och köper hela butiken utan att det ens blir ett ynka litet hål in min plånbok.

Tanken egentligen för min del med att dra in till city var för att hitta ett par nya skor då mina gamla har gjort sitt i livet, men jag hittade otroligt nog inga. Eller jag ska vara ärlig och det ska man ju vara, jag hittade massor men inte av den typen som jag behöver. Skulle nog kunnat köpa hur mycket som helst faktiskt både i sko väg och i kläd väg. Tyvärr så funkar ju inte det då jag måste dra på allt skit senare.

Något jag glömde säga var att på väg in till stan från biblioteket mötte vi en man som vi verkligen aldrig höll på att bli av med. Det var en mycket trevlig människa så inte alls så var det inte, men det tog en evig tid. Han var från Chile om jag inte missminner mig och han hade bott på Tasmanien. Ganska så häftigt ändå. Jag tror han berättade hela hans livshistoria, ne men det kändes som det ett tag. Chatrin fick prova på sin spanska med denna människa. Som tur var så talade han även engelska, tycker jag var bra då jag inte talar spanska. Han berättade en hel del om allt mellan himmel och jord. Det började med att vi skulle ta kort på bron som är här i Brisbane, då vi faktiskt inte har tagit ett enda kort härifrån så vi tänkte vara duktiga. Denna man satt på en bänk och trodde nog att han kom med på bilden och började spexa lite och på den vägen var det. Ja, spexa det gjorde han hela tiden tycker jag.

Efter att ha gått på stan ett tag utan något bra resultat, blev det till att dra hem till hostlet. Det är faktiskt ändå en bit att gå. Gå, gå och gå jag tror inte vi gör något annat, haha! När vi väl var tillbaka på hostlet, tror jag vi dog båda två. Vi kom på efter ett tag att vi faktiskt hade lite choklad kvar från IKEA, så det tryckte vi i oss. Mumsigt värre ska jag säga er. Jag tror att jag fick något energiryck och blev helt crazy. Var lite halvt galen där en stund tror jag, så jag drog på mig mina träningskläder och gick ut ochh tog en liten powerwalk workout. Hittade några jävla backar att traska i så dit blir det helt klart fler gånger. Jag tog ju givetvis med mig ipoden och pluggade in och försvann där en liten stund. Har inte lyssnat på mitt älskade Bon Jovi på flera dagar. Var himla skönt att få bort lite av den musikabstinensen som jag har haft de senaste dagarna. Enda nackdelen med detta var att jag var i bostadsområde så kunde inte sjunga högt somjag så gärna ville. Precis så man gör i bilen, när man sitter där själv och tar i ändå från tårna det hade inte varit helt fel det inte. Skönt var det i alla fall på alla vis. Blir nog en runda på morgonen imorgon också.

Nu sitter jag i min säng och skriver detta och klockan är 20.42 och väntar på att Chatrin ska komma tillbaka från duschen. Efter det blir det nog en runda bort till köket för att få i sig lite föda. Nu börjar hungern åter komma tillbaka. Så något får det nog bli. Förresten igår gjorde vi potatismos och biffar, mumsfillibaba! Det enda som saknades var lingonsylt och FARMORS gräddsås. Så ger nu ett mission till min far, när jag har kommit hem ska du ha listat ut hennes såsrecept! Jag säger bara good luck, men jag tror att du klarar det!

Jag har hört lite om hur Daisy sötisen har det och hon haar lyckats återigen med det omöjliga, HAHA! Hon har spritt ut kattskit över hela huset och över hela sig! HAHA! Hon är sig lik det lilla odjuret. Såg idag en Tikka/Daisy hund och insåg att jag saknar de små asen så jävla mycket. Tur att de är hundar och inte fattar hur jäkla mycket de betyder för mig eller så kanske de fattar ingen aning. Hur som helst så snart blir det mat och senare har jag ingen aning om vad som egentligen kommer att hända och efter det blir det troligtvis sängen!

Så säger god natt till alla här och god eftermiddag till er alla där hemma!

Ha det gott så ses vi när vi ses!

/Elin

 


Upp och ner, ner och upp grisen gal i granens topp!

Hello!
What's up?

Idagens dag ar det mandagen den 19:e september. Igar blev det inte manga knop med tanke pa att vi kvallen innan inte kom i sang forrans klockan 06.00 pa morgonen. Det var verkligen ASGRYMT, den kvallen. Traffade manga skona typer. Manga bor ocksa pa hostlet sa det ar ju kanon kul. Igar va det verkligen lungt, det var nog inte manga som madde sa bra kan jag tanka mig. Men idag kor de flesta sakert igang igen, men sa langt har vi inte kommit i var utbildning, haha! En utav alla dessa manniskor kan tydligen spruta eld, sa det ser jag fram emot att fa se. Alla ar helt crazy! HAHA! Vi gjorde faktiskt en duktig sak igar, namligen att tvatta lite klader. Mycket bra... nu bheover vi inte ga runt i smutsga klader langre XD. ikvall tror jag att det blir potatismos pa menyn... gatt som fan!!! Vad det blir till ar inte bestamt annu, men vad det blir spelar ingen roll bara det ar potatismos. Jag tror att ikvall ska jag nog vara duktig genom att promenera en runda sa flaset far sig en omgang. Igar kvall pratade jag lite med dem dar hemma, ja det var trevligt att hora lite om vad som hander in Sweden. nar jag skulle betala internet hade jag bara en 50 dollars sedel sa de kunde inte vaxla den sa forsta timmen fick jag mycket trevligt det dar. Men sen upptackte jag att jag nog behover en halvtimme till sa gick till receptionen for att kopa en ny internetkod och hoppades att samma person skulle vara pa plats men sa va inte fallet. Agaren va pa plats och vi kom overnes om att jag skulle betala som idag. Jag gick igen till receptionen for att betala, det var en nu person dar och jag sa som det var. My god va hon blev chockad over att jag va sa arlig. She said oh you were honest! Antar att det inte ar sa ofta som det hander. Arliga svenskar! Maste saga att det ar en mycket bra grej att va blond tjej ifran sverige med bla ogon... da man ar ute det behover verkligen inte kosta mycket att ga ut har inte XD, sa fick ni ett tips om ni vill spara nagra slantar, HAHA.
Nu ska vi troligtvis gora lite nytta hoppas jag sen vet jag inte vart drommarna bar oss!
Have a nice day!

En liten parentes:
Opp och ner
ner och opp
grisen gal i granens topp
och en mus
i vårt hus
svär och tuggar snus.
Lammet skäller
Värper karameller,
Hunden jamar,
Lille grisen gal.

Opp och ner
ner och opp
grisen gal i granens topp
och vår ko,
må ni tro,
hin ska ut och ro.
Geten dansar,
Tuppen har fem svansar
Oxen kacklar,
Lille grisen gal.

Opp och ner
ner och opp
grisen gal i granens topp
och vår katt
han tror att
myssan är en hatt.
Hönan jagar
Räv i våra hagar,
Kossan gnäggar,
Lille grisen gal.

Opp och ner
ner och opp
grisen gal i granens topp
och vår stut
flyger ut.
Nu är visan slut.


Denna visa blir vara bibliotektsvanner underhallna med!

Today I don't feel like to do anything!

Hello Sweden! What are you guys up to upp in the cold north?
Gardagen blev det faktiskt utgang! Riktigt roligt, sarskilt da en drink pa torsdagar kostar 3 dollar sa skitbilligt!
Kom hem ganska sent sa blev aven en sen morgon idag! Men vi bada madde mycket bra! Drog ner till City Beachen but it's not a real beach it's a pool! Dar blev det att vi hangde ett tag med en tysk som jag da inte kan komma ihag namnet pa! Helt storande men men sa kan det va. Sen nu ikvall har vi faktiskkt lagat lite mat kottfarsas och spagetthi blev dagens ratt! Blev ganska sa gott tycker jag nog. Har ikall umgatts med tva av mina rumskamrater en hel del mycket intressant! En av dem ar fran Sydkorea och kan inte sa mycket engelska men det gar anda, den andra ar fran Irland och ar mycket trevlig. Det blev att vi spelade lite kort och diskuterade allt mellan himmel och jord typ. Bland annat Nordkorea mycket intresannt faktiskt. Otroligt spannande att se hur andra ser pa saker och ting. Har pa hostlet finns det en svensk till som ar fran Stockholm. Trevlig prick det dar med. Typ alla har ar trevliga. Mycket skont att fa prata lite svenska faktiskt, Chatrin och jag pratar ju men det ar anda inte samma sak riktigt. Skont att prata med nagon annan svensk med! HAHA!
Nu ska jag saga en sak som jag troligtvis ska gora imorgon. Ni kan inte gissa! JAg ska hoppa fallskarm!! AS COOLT! Hoppas verkligen det gar vagen. Vore hur coolt som helst! Idag har det faktiskt inte hant sa jatte mycket om jag ska vara arlig. Nu ar klockan 23.17 har sa snart blir det faktiskt sangen trakigt men sant!
Sa ha det sa in i banken bra dar hemma allihopa, for det har vi! :D

Kommer inte på någon bra rubrik så detta får bli rubriken!

14/09

Idag ar det onsdag och idag har vi kommit fram till Brisbane. faktiskt en mycket trevlig stad. Vi kom med bussen nagot tidigare an vad som va tankt och det gjorde ju verkligen ingenting.

Bussen stannade utanfor ett Transit Centre, ganska sa bra for oss som verkligen inte visste ett jota om Brisbane. Vi hittade en inromationsdisk och fick hjalp med att hitta det billigaste hostlet. De hamtade oss med miinibuss, mycket smidigt. vi kommer efter en stund till hostlet som heter Somewhere to stay, och vi far varat rum som vi delar med vad jag an sa lange vet 2 kineser, en irlandare och den sista vet jag inte vad det ar har inte sett den manniskan an. Lyckades fa overslaf aven har, saa fail! Hoppas pa att nagon med underslaf aker. Idag har vi varit nere vid den sa kallade City Beachen, som vi bada trodde va en riktig strand. Men ack sa fel vi hade! Det ar e pool som de har lagt sand runt. Men forstar varfor for floden eller vad man ska kalla den ser inte jatte trevlig ut att bada i. Vi hittade en bra plats, jag fick dock halla mig i skuggan da mitt ansikte redan har strejkat efter batturerna pa havet. Mina lappar strejkar helt med att lata munsar bryta ut, sa for att inte gora det varre haller jag mig i skuggan. Inte fel det heller ska jag saga er!

Vi gick ner for att bada, stoppade fotterna i vattnet och insag att det var isvatten vi hade att gora med. Chatrin vande, men jag som den lilla barnunge jag ar maste jag ju i alla fall doppa mig. Somnade sen pa handuken och sov som ett litet barn. himla skont! Det blev faktiskt en glass sen som verkligen inta satt fel i varmen. Pa tal om varme sa ska det tydligen bli typ 30 grader i helgen. Pa vag tillbaka fran badet gick vi for att handla lite krubb. Dagens middag blev vitabonor i tomatsas, potatis och bacon.
Nu innan jag fortsätter att skriva så kommer ni nu märka att jag nu använder å, ä och ö! HAHA kunde nu byta till Chatrins dator då den jag satt vid höll tiden på att gå ut! Vi har hittat statsbiblioteket här i Brisbane= gratis internet. Nu tillbka till det jag har skrivit.
Bacon, ska säga er att det som de kallar bacon är absolut inte bacon det ser ungefär ut som kassler. Helt stört men men mätt blev jag ju i alla fall.
Det är tydligen festival här i Brisbane och det skulle det tydligen vara en slags ljusshow. Låter ju ganska så konstigt, men blir nog att vi drar ner dit och kollar vad det verkligen är.
Så blev det vi gick ner till ljusshowen tillsammans med en nufunnen vän ( nej vi har inte frågat honom Can we be your friend, haha) varav jag faktiskt inte vet namnet på än jag tror inte han vet vad vi heter heller. Haha! Men kom faktiskt inte att tänka på det förräns vi kom tillbaka till vårt rum. Den där ljusshowen var faktiskt ganska så häftig ändå de hade istället för en duk en jättestor fontän ute i floden som de använde som så duk kommer ej på vad det heter just för tillfället. Coolt!
Har nu bäddat ner mig och gjort mig iordning för natten och det ska bli otrolugt skönt att få krypa ner i en riktig säng. Dock inte den bästa men men det är ändå en säng.  Nehe nu blir det faktiskt sängen, tidigt för en gångs skull tror det är ett bra alternativ då vi båda ligger några timmars sömn minus. Morgondagen har vi ännu inte riktigt plannerad så får helt enkelt se vad som händer och sker.

Ha det gott everybody!
/ Elin


Vad är en bal på slottet?!

Vad är en bal på slottet?!

13/09

Hello alla gamla gubbar och även er alla andra!

Australia calling...!

Dagen började med uppstigning klockan 07.00, trött som ett as ska jag säga att jag va. Gick ut till toaletten för att göra mig i ordning för dagens bravader. Väl på toan var det kille som heter Chris och är från Irland och säger "Oh another Swedish". Det var nämligen en tjej till där inne som tydligen okså var svensk. Har missat detta hel och hållet ändå har vi hälsat på varnadra innan, men ingen av oss har kopplat. Ja ja vad är en bal på slottet?! Chris undrade vad vi gjorde uppe så tidigt och den andra tjejen skulle till skolan jag säger ju då att jag ska på whalewatching. Det blir sen ett hilma missuppfattande, haha! Han tycker jag säger weightwatching och tror då att jag ska på någon slags invägning eller liknande. Han börjar då prata om att du kan gå till honom istället, typ att jag kan gå till en annan människa för att typ träna eller vad han nu menade, för jag stod ju där som ett fån och fattade inte ett skit utav vad han menade, då jag tänkte på whalewatching. Den andra svenskan fattar nu att han måste fattat fel och rättar honom. XD...!!! Sorry sorry sorry blir det sen, haha!

Jag går sedan min lilla tur till Darling Harbour för att göra mitt ungefär 300:e försök till att få se nnågra valar. Morgonen var otroligt fin och kände att det inte blåste lika mycket som förra gången jag var ute på havet. Jag äter min frukost och får igen sällskap av en fiskmås som ser helt jätte söt ut, så han/hon får en liten smakbit.

Efter en stund kommer båten och det var dags för avfärd. Idag ¨åste jag ju få någon val tänkte vore ju helvete annars. Vi kommer i alla fall iväg och får bekräftat att det absolut inte blåser lika mycket som förra gången. Skönt för alla parter. Efter att ha kört en bit ut får vi lite sällskap av en hel drös med delfiner som hoppar lite överallt. Mycket häftigt att få se vilda delfiner (då man bara har sett de som finns i Kolmården innan) som verkligen är i sin rätta miljö. Mycket coolt de ser verkligen så glada och lyckliga ut, ren njutning.

Strax efter detta möte med delfinerna ser vi på ganska långt håll en VAL!!! Kan ni tänka er att skulle krävas en hel arbetsvecka för att få detta ofattbart mäktiga djur. Vet ni en sak det var inte bara en utan två! Det som är synd med valar är att de är som isberg det mesta är under ytan. Vi kommer i alla fall tillslut ganska nära dem och de cirkulerar runt vår båt länge, men tillslut måste vi åka in till land. Det var verkligen skt coolt att se dessa enorma djur. an inte beskriva hur coolt det var. De simmar fram så lugnt och ser helt oberörda ut över allt, men det vet man ju inte då de troligtvis har liknande lugn även när de är stressade. De simmar där bredvid varandra och ser bara ut som om de äger havet. Kameran är ju bara helt enkelt för jävla slö, så hinner ju aldrig bli något bra. Tror dock att jag fick några ganska så häftiga bilder på dessa giganter. Så åker ni någonstans där man kan se valar så säger jag gör detta nu!!!! Efter att ha tittat på dem en bra stund kommer det en annan båt som troligen fattat att vi har val. Denna båt tar verkligen ingen hänsyn till valarna utan kör nästan precis över dem och liksom korsar deras väg och i en väldans fart. Så stört!! Är efter den lill incidenten mycket glad över att jag åkte med dem jag gjorde. Det andra bolaget kändes mer som att de endast var ute efter pengarna som valarna kunde dra i åt dem, medans mitt bolag som hette True Blue whalewatching verkligen värnade om och brydde sig om valarna. På min båt var en av personalen (som inte var med förra gången) med och pratade lite om dem och jag kunde stolt känna att jag nog var den enda som typ kunde allt han sa redan innan! :) På vägen tillbaka kom ytterligare ett par delfiner som troligen ville ha snålskjuts av båten. På vägen tillbaka satt jag längst fram längst ner så kunde komma ganska nära. En av delfinerna simmade vid min sida och det såg för jäkla härligt ut när den så ut att komma fram utan minsta lilla ansträngning. Det var sedan dags för avstigning och dåligt nog var turen slut. Jag fick ÄNTLIGEN se mina VALAR och det blir absolut inte den sista gången heller!!

Jag var nu på väg att möta Chatrin som satt i en park en bit bort och eftersom att våra tunnelbanekort hade gått ut som i söndags var det bara att traska. När jag kom dit satt Chatrin på en bänk och hade det allmänt skönt i solen. Där satt vi en bra stund och hade mycket intressanta samtalsämnen uppe. När vi suttit där ett bra tag kommer det fram en kille från Pakistan och frågar om han får sitta ner då det finns en plats kvar på bänken. Ja, vad ska man säga annat att varsogod och sitt. Människan sätter sig ner och frågar om vi kommer från Sydney och vart vi bor. Vi säger som det är att vi ska åka till Brisbane som ikväll. Även om vi inte hade gjort det hade vi aldrig sagt vart vi hade bott superskum människa. Båda fick mycket underliga vibbar med en gång. Han frågar Can I have a chat with you? Snälla som vi är säger vi ok, liksom vad ska vi säga vi kan inte förbjuda honom att sitta och heller inte att prata. Han säger sen vad han heter och vart han kommer ifrån. Vad han hette har jag inte en susning om då jag aldrig fattade vad han sa och ärligt så bryr jag mig inte heller. Vi nickar och säger ok! Chatrin och jag tittar på varandra och tänker samma sak, vad är detta för människa! Han säger sedan: Oh are you leaving I am so sad. Can I be your friend? Ehh vad fan händer tror jag nog att båda tänker och man känner hur paniken börjar komma. Jag börjar komma på ursäkter för att kunna gå därifrån i huvudet. Vhatrin tror jag grublar på samma sak. Tack och lov verkar han fatta att vi tycker att han verkligen borde gå och går sedan sin väg. Efter detta dör vi nästan av skratt, för vad hände precis egentligen?! Så frågar man väl för fan inte... kan jag få bli era vänner... helt stört....XD!

Vi går sedan efter att ha eltat denna mystiska händelse en stund till affären för att köpa färdkost till vår 16 långa bussresa till Brisbane. Som tur är ska vi åka under natten så kanske blir lite lättare då eftersom att man kan sova lite lättare då. Efter det går vi för att äta lite middag och eftersom att vi inte längre har tillgång till kök fick det ju bli att äta ute. Kan ni gissa var vi hamnade... haha! Jo donken blev det det går verkligen inte med något annat om man inte vill bli helt rånad.

Sedan är det dags att hämta väskorna som vi har kvar på hostlet. Allt där går bra förutom att vi först inte fick ut Chatrins grejer från ett skåp, men det löste sig ganska så snabbt. Vi traskar sedan mot busshållplatsen som inte ligger så långt bort, som tur är! Under denna tur med all packning och själklart då när jag är mitt på övergångstället så öppnar sig min nya ryggsäck och en del grejer trillar ut. Vad fan är oddsen på det egentligen?! Jaja som sagt vad är en bal på slottet?

Väl framme kunde vi hoppa på bussen ganska så snabbt, och sitter nu på bussen på väg till Brisbane.

Ha det gott gubbar, tanter små som stora! XD


Skitsnack med Elin

Hänt något idag?!

10/09

Nej, inte så mycket tycker ju då jag. Igår kväll sa vi till om ytterligare en natt på hostlet i Sydney men då vårt rum redan hade blivit bokat var vi tvungna att byta rum. Nu då till rummet The Church. Som heter så pga att fönstrena ser ut som kyrkfönster. Så nu är även det för klarat. Vi hade tänkt att ta sovmorgon men eftersom att vi var tvugna att checka ut från vårt 4-bedsrum redan vid klockan 10.00 blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss. Sov till 09.30 och slängde sedan ihop grejerna och sminkade oss och begav sedan ut på stan. Checka in igen sen kunde vi inte göra förräns klockan 14 så blev till att fördriva tiden fram tills dess.

Vår plan nu var att gå upp i ett av tornen på Sydney Harbour Bridge, men de höll på att bygga om så va inte helt enkelt att hitta dit. Efter att ha gått en bra stund utan att lyckas hitta rätt gav vi upp. Denna dag bjöd i alla fall på sol så vi satte oss på en bänk för att bara njuta en stund. Den stunden blev en mycket lång stund tror vi satt där över en timme, men skönt va det. Kvällen sen spenderades med att laga lite mat, eller laga mat ska jag väl inte kalla det haha vi kokade pasta och värmde en pastasås. Så inte det mest avancerade man gjort i sina dar. Men det går typ inte med att annat för då skulle vi vara panka inom en vecka! Glömde säga att när vi var tillbaka på hostlet va The Guy där, haha! Verkligen min smak det där skulle kunna kidnappa honom tror jag (nu svävade nog min fantasi iväg lite väl mycket tror jag). The Guy skrev jag om i inlägget innan men har inte fått ut det och nu får ni helt enkelt vara utan det MOHAHAHA!

Tillbaka till våran avancerade matlagning. Efter mycket om och men kom vi ner till köket och där va ett satans liv och det är klart. En lördags kväll kan man inte förvänta sig annat.

Verkligen alla festar utom Chatrin, jag och två som ser ut att ha deckat fast duktigt nog i deras egna sängar.

I eftermiddags har Chatrin kört lite skype med sin familj och under tiden var jag runt och kollade lite i affärer. Jag köpte en ryggsäck som är mycket efterlängtad, då det r mycket jobbigt att alltid ha handväskan. Kroppen har nog blivet helt sne av att ha handväska, inte bra. Denna dag har det verkligen inte blivit något speciellt på schemat men det funkar det med ibland. Ända har jag lyckats flumma ihop en massa skitsnack, haha! Håll tillgodo gott folk!

Morgondagen består av valsafari förhoppningsvis i alla fall vågar inte tro något längre. Det skulle egentligen varit igår fredag men blev inställt. Kollade om man kunde åka som idag men fick till svar att det troligen skulle bli inställt även idag pågrund av vädret, men att dömma från vädret så tror jag att de åkte ändå. Helt stört jag får aldrig se några valar. Nu blir det natt för att gå upp tidigt och titta på valar. Så säger tack för att ni har läst detta flummiga inlägg som verkligen handlande om allt men ändå inte ett enda skit, HAHA!

Ha det!! :D

Söndagen den 11/09

Denna dag började med en helvetes till natt. Somnade igår vid cirka 12.00. Skulle upp ganska tidigt så ville verkligen sova. Klockan kanske va 02.30 då kommer det in en drös med tyskar in i rummet varav en är lite väl överförfriskad!! Denna människa kommer ju då givetvis och väcker mig, frågar en massa frågor som vi inte behöver gå in på. Det tar ungefär ett ljusår innan denna människa går sin väg och får hjälp av en irländare att gå ut ur rummet. Efter ett tag är det väl någon jubel idiot som släpper in nörden igen och samma visa börjar om igen. Han hittar efter en stund en fotboll som tillhör några andra irländare. De andra tyskarna börjar nu skratta även de som har lagt sig och spär på att ännu mer. Bollen som flyger runt lite överallt tillhörde som jag sa tidigare ett par irländare och de blir flyförbannade. Ja, ni kan tänka er vilken cirkus. Det tog ju sedan en halveftermiddag innan jag kunde somna om.

Jag kom upp i tid och gav mig av mot Darling Harbour där båten skulle gå ifrån. Det blev att jag traskade dit och ett mycket bra val tycker jag det va. En mycket fin morgon så en promenad så där nästan själv på stan var skönt. De enda jag mötte va de som gick hem från gårdagens fest. Det var en del och många utav dem såg ganska så bedrövade ut. Väl framme i hamnen kunde jag konstatera att jag hade mycket gott om tid kvar innan båten skulle gå. Jag satte mig ner för att äta mina frallor jag hade med mig till frukost. Fick efter bara någon tugga på mackan sällskap av först en sen två sedan tre fiskmåsar. De fick faktiskt varsin bit, för så snäll är jag. Satt och studerade dem en lång stund och kunde se skillnad på dem både till utseendet men även på deras beteende. En utav dem var lätt att se den var lite mindre och hade mer grådaskiga ben och inte lika vit. Den var ibland väldigt modig om jag tittade bort vågade den ta sig fram för att ta en liten smula soim jag tappat. Den andra såg ut att vara vid en mycket god hälsa och den hade vita fina fjädrar och nästan knallröda ben. Den var även lite mer på än den andra och vågade ta för sig. Den tredje såg också ut att ha en god hälsa men den var inte lika modig om man nu kan kalla det det som den andra. Har kort på dessa tre fåglar så finns en chans att ni kan se dem. de är faktiakt inte så korkade de där djuren.

Efter detta lilla fågel möte var det dags att gå ombord, :). Vi åkte under Sydney Harbour Bridge, ganska så häftigt. Själva mynningen ut till öppet hav var otroligt mäktig. Det var faktiskt rent av vackert! På havet var det fruktansvärt blåsigt, så gungade en hel del men det bekom inte mig något alls. Det gjorde det däremot för några andra haha! Jag satt i fören som tur va alla som mådde illa blev ombedda att gå bak då det skulle vara lite lugnare där. De som gick bak för att bara gå på toa såg ett moras med människor som spydde. De sa när de kom tillbaka från toabesöket att gå inte bak dit om ni verkligen inte måste. Något jag glömde säga var att innan vi kom ut på öppet hav såg vi några delfiner. Tror nog jag kan säga för alla att alla tänkte vilken bra start det blev. Pyttsan så skulle vi inte tänkt! Såg några fler delfiner efter en evig tid ute på havet och sen en hel del sådana bruna stora fiskmåsar. Kommer inte ihåg vad de heter men tror det är samma som är i Sverige. En av dessa flög över våra huvuden endast någon halvmeter ifrån oss ett flertal gånger.

Eftersom att vi inte såg några valar fick vi en ny biljett. Så ska göra ytterligare ett nytt försök under morgondagens eftermiddag.

När vi lagt till vid Darling Harbour igen och jag va på väg till hostlet stannade jag för att kolla vad inträdet kostade på ett ställe som heter Sydney Wildlife och som då ligger i hamnen där. Jag konstaterade att det var dyrt och gick vidare. Hade inte tänkt gå in men var bara lite nyfiken. Då kommer det fram en kvinna vill du gå in, du kan få min biljett jag ska ändå ine använda den. Jag frågar är det verkligen säkert och hon insisterar. Jag helt överlycklig går in på ett ställe som egentligen skulle kostat mig 35 dollar! Plötligt händer det, HAHA! Där inne fick jag se en massa djur och ibland dessa en saltvattenkrokodil som var ca 4-5 meter lång. Han var 45 år gammal och kunde bli ca 75 år. Han var fortfarande igång med att växa så aset bjässen skulle bli ännu större. Ni kan inte ana hur stor detta djur va helt otroligt! Fattar nog fortfarande det inte. Helt crazy!

Efter detta lilla äventyr för mig själv gav jag mig av mot hostlet. När jag kom dit fick höra eller inte höra att Chatrin i princip hade tappat rösten helt och hållet. Dagen inna kunde hon i alla fall viska.

Jag tog mig nu en välförtjänt dusch och upptäcker sedan i spegeln att jag har fått världens fulaste bränna i ansiktet. Det ser ut som jag går runt med vita solglasögon hela tiden. FAIL som Erik säger..! Vill upplysa er om att det ser inte riktigt klokt ut.

Har kört lite skype med Erik och Pappa så snackade lite med dem, men de har lite för dålig uppkoppling så bröts med både jämna och ojämna mellanrum. Kul ändå att snacka lite. Pratade lite med Malin på Facebook och vi avslutade vår konvensation med att Malin sa att hon skulle gå och fixa lite frukost och jag säger att vi snart ska äta kvällsmat. XD

Nu säger jag god natt alla människor här i världen! Avslutar även med ett litet Rest In Peace till alla som omkom i World Trade Center. Känns som det hände igår men kan ni tänka er att det redan har gått 10 år sedan denna tragiska händelse skedde.

God natt igen då!!

Måndagen den 12/09

Denna dag blev det sovmorgon, mycket skönt! Denna dag var ju tanken att jag skulle göra ett nytt försök att se lite valar. Denna gång skulle jag med efterrmiddagsturen, men på morgonen ringde de och sa att det är inställt på grund av vädret. Jag börjar nu undra om någon jävlas med mig! Så blev inte någaon val idag heller. Imorgon på morgonen ska jag göra ett nytt försök. Jag tror inte någonting längre men hoppas verkligen på att jag kommer iväg imorgon och att valarna vill visa sig!!! Idag har vi varit på banken och Chatrin har nu fått sitt kontokort, bra grej tycker jag. Efter besöket på banken skulle vi gå till ett Macdonalds för att kolla upp lite med bussar till Brisbane. Chatrin säger där borta är ett donken. Ja men vi går dit och testar om deras uppkppling fungerar. Vi kommer till ingången och säger båda två men vad fan det här är ju vårat MacDonalds ( alltså det som ligger nära vårt hostel) haha! Helt stört faktiskt att det blev så! XD Vi kollar lite grejer och kommer fram till att greyhound som bussarna heter faktiskt har ett kontor inte så långt bort så dit blev det till att traska. Så nu har vi bokat buss till Brisbane. Imorgon klockan 18.00 lämnar vi Sydney, ska bli skönt att få se lite annat. Förhoppningsvis ska vi där kunna hitta något jobb. Något som jag glömde skriva igår va om en mycket underlig människa. Vi är påväg hem och mannen kommer fram till oss och frågar do you know what time it is och vi svarar men han upprepar verkligen allt vi säger och allt han säger. Han frågar var vi kommer ifrån och eller jag svarar eftersom att Chatrin inte har någon röst Sweden och han säger Sweden, Sweden. Sådär håller han på ett tag med allt vi säger! HAHA borde kanske inte skratta för något va ju uppenbarligen inte rätt!

Har också idag varit med om en mycket märklig händelse. HAHA! Det var två kineser som gick en bit framför oss och helt plötsligt går den ena bakom den andra och det ser ut som att han bakom drar upp byxorna på den andra! HAHA helt wierd! Chatrin och jag tittar påvarandra och börjar skratta! XD!!! Konstig myccket konstigt!

Nu blir det snart till att gå ut en stund för att handla och hitta internet!

Ha det gott! Kramar Elin


Gott och blandat!

Idag den 09/09 var tanken att jag skulle ut på mitt livs båttur, nämligen valsafari. Skitväder stoppade denna utflykt. Jag säger bara FAN!! Jag ska kolla upp om det skulle kunna funka att åka ut imorgon istället hade ju varit awsome! Jag har alltid velat göra något sådant, då jag tycker att dessa enorma djur är så fruktansvärt inspirerande. Helt otroliga enligt mig, s hoppas verkligen att jag ska kunna komma iväg imorgon.

Idag går dagen åt till att planera lite istället, då det ändå är skitväder. Hoppas vi kommer på en lösning på allt, men det tror jag att vi gör. Free Wi-fi here we come MacDonalds...!

Jag ska säga en sak så ni förstår hur jävla in i helvete dyrt det oftast är här... vi såg igår en glass som kostade 35 kronor helt sinnessjukt. Det var inte ens någon speciell utan en helt vanlig typ GB glass. Det är därför det typ inte är några tjocka här för folk har fan inte råd med onyttigheter.

Igår va vi runt lite kring hamnen, men vi var även i en park som heter Royal Botanic Gardens.

Alltså gillar man blommor så sska man verkligen uppsöka denna plats, för det var verkligen fint där. Hur mycket häftiga blommor och träd som helst. I denna park var såg vi även Flying Foxes. De är verkligen mycket större än vad man skulle kunna föreställa sig! Deras vingar ser otroligt häftiga ut. Man skulle kunna tro att de är klumpiga av sig, men nej nej det är verkligen tvärtom. De landar så smidigt i trädtopparna. Vi såg även en hel del med fåglar som då helt klart inte är särskilt lika våra fåglar där hemma i Sverige. Vi såg två stycken papegojor som grävde en jättegrop. De tittade upp då och då ur sin grop. Verkligen söta när de grävde och i princip ignorerade oss.

Idag ska jag även säga att vi höll på att fastna i en hiss på hostlet, Haha! Hade ju varit fint att sitta där hela dagen. Tillslut öppnade sig de förbannade dörrarna sig. Denna hiss skulle man nog kunna skriva en hel uppsats om med endast svordomar, då detta verkligen måste vara världens slöaste hiss. Helt otroligt att en hiss kan vara så långsam. Men men inte så mycket att göra åt saken dock.

Nu blir det fortsatt att hänga på MacDonalds en stund sen får vi se vad som händer under denna dag. Hoppas verkligen att det spricker upp lite så solen kan titta fram! Hade varit trevligt, för just nu är det verkligen inte trevligt väder. Men men tyvärr kan man inte göra något åt detta heller, kanske möjligtvis dansa en soldans eller liknande. Haha! Måste också säga att det var en människa idag som trodde att vi var ifrån Tyskland vad är detta för förolämpningar, Hehe! Idag ska vi äta svensk mat JA! Vi ska till IKEA och äta köttbullar, potatis, gräddsås och lingon mums mums!

Ha det gott allesammans där hemme i Sweden!


JA jag vill leva jag vill dö i Blue Mountains!

Hello!


 07/09

Ja jag vill leva jag vill dö i norden är BULLSHIT, jag har den rätta frasen ja jag vill leva jag vill dö i BLUE MOUNTAINS. Alltså det finns inga ord att beskriva denna plats som för mig nu är helig! Helt sjukt var det att se dessa fantastiska vyer och dessa underbara skogar som fanns under. Vattenfall har ni inte sett förräns ni har varit där. 
När man ser dessa vyer blir manverkligen ödmjuk, för fy vad liten man känner sig och alla ens problem är som bortblåsta. Har nästan mediterat hela dagen... tack vare vad moder natur har skapat åt oss människor. Det gäller bara att ta till vara på detta ställe och inte bara detta utan även andra ställen i världen. Jag kan inte i ord beskriva hur det kändes att vara där man... utan att säga att man blir liten men ändå stor. Bilderna som jag kommer lägga upp på facebook kommer inte att ge de vyer vi har sett rättvisa! 
Vi har gått, gått och gått i typ tre hela dagar och i hur många trappor som helst! Vilka fasta rumpor vi kommer ha... HAHA!! 
Jag måste säga att om ni ska till Australien måste ni verkligen åka ut till Blue Mountains och titta på detta underbara ställe! Jag kan inte fatta hur så mycket vackert kan vara på ett och samma ställe! 
Fåglar har flugit förbi oss som vi normalt har i bur hemma känns helt underbart att se dem fria! En svartvit fågel (ser lite ut som en skata i formen men är mönstrad på ett helt annat sätt) har typ förföljt oss idag haha eller va det två likadana fåglar kanske!

Vi har gått nästan hela tiden men vissa bitar åkte vi buss... precis som dem i London Hop on Hop off. Mycket smidigt och busschafförerna va så himla hjälpsamma eller alla är mycket hjälpasamma! Inte som i Sverige där alla helatiden sköter sina egna buissneses!
Vi är så egotrippade hela tiden. 

Nu är vi tillbaka i Sydney och sitter återigen på macdonalds och har gratis internet. Imorgon blir det till att gå till Sydney Harbour och kolla läget och sen till Bondi för att kolla läget ytterligare en gång. HAHA

Skulle nog kunna skriva mycket mer om denna underbara dag men det spelar ingen roll för man måste åka dit för att fatta! 

Nu vet jag inte vad som händer mer ikväll... just go with the flow! :D

Have a nice day at home and we will have a good night! 


  

Gå på ZOO....!

06/09

Denna dag började med en tur till skatteverket för att fixa det här tax file number. Vi åkte lite fel och gick sen fel men rätt, just för en stund där tror jag båda våra hjärnor la av. Tillslut hittade vi till ia alla fall skatteverket och fick in ansökan om detta tfn. Innan vi äntligen kom iväg mot skatteverket så va vi och vände på tunnebane stationen en gång då vi insåg att det var fruktansvärt varmt med långbyxor. Sen kunde vi äntligen komma iväg, i mycket svalare kläder.

Nu drar vi till Tarronga Zoo! Åkte båt ut dit, helt fucking amazing. Så in i helvete vackert! Vi komm efter båtturen ut till Zoo och kom in bland alla dessa exotiska djur. Det finns verkligen häftiga djur! Koalan är inte bara söt utan plocka med sig hem söt! Kängrur och wallabys har vi nu sett i en himla massa former tror jag. Mycket söta även dessa! Vi har kollat på krokodiler, sälar, wombat ja allt mellan himmel och jord. Mycket fin djurpark faktiskt. Så rekommenderar verkligen att åka dit. Vi har deesutom nästan blivit påsprunga av en påfågel haha! Denna vackra fågel springer fritt i djurparken och den var länge runt oss och sprang men vägrade att ta upp sina sjärtfjädrar för oss eller den gjorde det en gång men självklart var vi inte där med kameran då! Mycket trevlig dag på Zoo blev det.

Morgondagen kommer vi troligen åka till Blue Mountains. Det ska vara mycket fint där ute med berg och vattenfall!

Nu sittre vi på macdonalds och skriver på blogg och annat för där är det gratis internet dock inte den bästa uppkopplingen men ändå internet och GRATIS! HAHA

Nu vet jag inte mer vad som händer ikväll det får tiden utvisa... klockan är nu 21.14 här!

Hoppas på att det ska gå att lägga ut bilder på facebook! Så kolla in där så kanske det snart finns en hel del bilder!

På återseende!


The Australian adventure!

The Australian adventure

0/4

Vi har nu varit i detta land sedan igår morse :D.

Det har verkligen börjat helt underbart (förutom flygresan då) och redan hunnit med en massa tycker jag.

Igår när vi efter mycket lång tid spenderad i flygplan var vi äntligen framme. Röven gjorde något så fruktansvärt ont eller ska jag vara helt ärlig och det ska man ju vara så gjorde hela korppen ont. Trötthet har ni aldrig upplevt people förräns ni har åkt såhär långt. På flyget blev det ytterstlite sömn som ni kanske förstår, så enhel del filmer blev avverkade... Thor var ganska så bra ändå, Secure code var bra kan rekomenderas, Kungfu Panda mycket bra, Water for elephants var bra men lite seg emellanåt, Something borrowed en typisk romantisk komedi, det var två filmer till tror jag men mins verkligen inte vilka det var så är väl inget bra betyg till dem.

Både Chatrin och jag var så in i helvete trötta. Vi kom till boendet på förmiddagen, men fick inte checka in förräns klockan 14.00. Mycket dumt då vi båda höll på att både svimma och spy av trötthet. Vi kunde i alla fall lämna sakerna på hostlet. Vi gick ut för att se lite av området runt omkring hostlet men efter en stund orkade vi inte längre utan gick tillbaka och satt på en soffa både länge och väl tills vi äntligen kunde checka in. När vi äntligen var på rummet va tanken vi skulle vila en stund men slutade med att vi sov tills typ 19.30 inte bra om man snabbt vill ställa om tiden. Hahah men men skönt var det! Efter vår långa powernap gick vi ut och kom efter en stund bort till Sydney Harbour Bridge och Operahuset. Jag säger en sak till er alla ni måste åka och denna häftiga byggnad...! Denna otroligt vackra hamn är så man tappar hakan helt sjukt fint. Me like!

Vi satt sedan på en bänk vid operahuset hur länge som helst och pratade om all värdens problem stora som små. Såå otroligt avkopplande att sitta där då det knappt var en käft ute. Från bänken kundevi se bron som för övrigt är mycket mäktig och ovanför bron flög det en hel del fiskmåsar som gjorde att allt så ännu mer magiskt ut. Timmarna gick och klockan blev lite efter ett på natten och vi gick hem. Det tog inte många sekunder innan man var i drömmarnas rike kan jag säga.

05/09

Idag har vi gjort lite ärenden som att fixa ett australiensiskt kontantkort. Ett hett tips när ni ska aktivera ditt simkort här, HA TID tar en sådan fruktansvärd tic man blir knäpp! Men men nu är det löst iaf. Bankkonto är också löst och det ska komma ett kort på torsdag. Det som är kvar att göra är att skaffa TFN som då är tax file number. Det får dock bli morgondagens mission.

Vi har nu ikväll varit på BONDI BEACH dock i mörker, men inte dumt då heller. Vi har båda kommi framtill att de australiensiska kvinnorna har det fan i mig bra!! Det vimmlar av hunkar precis överallt. HIHI....! Alla på Bondi tränar, det springer folk överallt och tränar i alla former som går. Det finns ett utegym som vi pinsamt nog har gick förbi typ 3 gånger då det var mycket fin utsikt där haha! Helt amazing for two blonds like me and Chatrin. ;)

En sak ska jag säga till er där hemma och det är att maten är inte bara dyr den är sjukt dyr, så bli inte förvånade om vi kommer hem som skin och ben.

En annan upptäkt är att det fullkomligt kryllar av kineser här. Det är nog nästan fler kineser än australiensare haha. Där vi bor är det defenitivt så för det är nog typ chinatown. No offence to the chinese people, but they are everywhere.

Så nu sitter vi på rummet och skriver, klockan är ca 23.00. Skulle inte kunna tänka mig att det blir några som helst problem att somna efter denna dag. Imorgon blir det en tur till Torronga Zoo to see some kangaroos. Efter morgondagen är det troligen så att jag aldrig kommer att komma hem. Då har jag troligen bestämt mig HAHA. Det är bra temperatur , SKITSNYGGA killar, häftiga djur och en natur som efter vad man har hört är helt amazing. Så efter imorgon har jag sett otroliga djur sen är det bara den häftiga naturen kvar att se. Men tror inte jag behöver se den för att övertygas haha. Vad mer kan man egentligen begära.

Nu blir det troligen lite korsord innan John Blund kommer på besök.

Ha det gott! Hemma i landet som snart är kallt!!

Puss på er TIKKA och DAISY!!!


Sand, sand och återigen sand

Hej alla glada och pigga människor!

Nu har vi äntligen landat i Abu Dahbi efter flygresa på ca 6 timmar och 20 minuter. Mycket roande haha or not!
Jag har hunnit med att se två filmer och sovit lite till och från. Filmerna jag har sett är Kungfu Panda och Source Code tror jag den hette. Den sistnämnda äe med Jake Gyllenhaal. Båda kan jag varmt rekommendera.
Chatrin och jag har suttis i typ varsin ände av planet då det blev fel när vi valde platser mycket dumt... men men nu är vi ju här iaf.
Nu sitter vi vid gate 29 och väntar på att tiden ska gå, då inte vårt nästa och sista flyg går förrän om ca 4 timmar. Yeah är tankarna om det.
Måste också säga att vi idag har sett en mycket vacker soluppgång när planet var påväg ner för landning. Så himla vackert va det! Det va kan man säga BREATH TAKING.
Sista etappen är på 14 timmar i luften så säger ytterligare ett yeah över det! Hahah
Då är det faktiskt att efter den sista helvetes flygturen så är vi framme... då är det endast en STOR uppgift kvar att göra nämligen att för oss två som då antagligen kommer vara som zombizar ska ta oss från flygplatsen i Sydney och till vårat boende det blir ett äventyr för sig själv tror jag... XD

På återseende gott folk! :D

Start skottet på detta Australien äventyr!!!

Nu va dagen faktiskt här och nu sitter två stycken gullabo tjejer på Arlanda och väntar på att klockan ska bli 16.50 då flyget mot Sydney avgår! Morgonen började med en himla massa bölande när avskeden till hundarna var dags att göras. Daisy va med in till Kalmar, då hon skulle på hälsokontroll. Så blev ytterligare böl när vi skulle gå mot planet i Kalmar. Nu sitter vi här då på världens tråkigaste flygplats och grubblar över alla världens problem. Tiden skulle ju kunna gå lite snabbare tycker jag dock. Jag har också kommit på en idé om att det borde införas fotpallar och nackstöd på sofforna här på terminal 5. Bagaget är som tur är redan incheckat så behöver ej bekymra oss över det men fick nästan en hjärtattack när vi gjorde detta då först det inte gick att se mitt visum.. Jag trodde jag dog där i några sekunder men tillslut kom det fram. Det har kommit fram en gubbe som frågade om vägen till Finlandia... Jag svarar ingen aning... konstigt haha... tillråga på allt talade han hemsk engelska. HAHAH
Kerstin har idag på morgonen påväg till Chatrin fått ursig en riktig groda!! HAHA... Såhär va det då.. Kerstin konstaterar att hon ej har Chatrins nummer.
Jag: Ge mig din telefon så ska jag lägga in det.
Kerstin ger mig inte telefonen och jag upprepar en gång till att ge mig telefonen så ska jag fixa det.
Kerstin: Men ring till mig.
Jag: vad sa du?
Kerstin: Ja ring till mig.
Jag: Då ser du ju bara mitt nummer hahaha
Kerstin: Ja just det..
HAHAHA XD
Nu ska jag nog återgå till att glo lite här på arlanda för det är ju så roligt.

Här kommer första bilden på oss.
Början på ett Australien äventyr!



Ha det så kanon alla hemma i Sverige... dock är vi än så länge kvar i detta avlånga land!


RSS 2.0