Resan till Framtiden....

G'day mate's!

What's up? I do know what everyone at home is doing right now... you are eating candy. Marknadsgodis era små nördar. Hoppas ni försmäcktar på eran ö! Även om ni inte bor på någon då Sverige sitter fast i en massa andra länder. Såhär är det jag är inte avundsjuk på er era fetknoppar, för jag behöver inte trycka i mig en massa kalorier, MOHAHAHA!!

Nehe om jag kanske ska ta och vara lite seriös en stund. Igår lämnade vi Noosa och satte segel mot Hervey Bay. Bussresan tog sin lilla tid men efter att ha åkt runt på skjuttävlingar är man härdad. Vilken himla bussresa vi fick uppleva kan jag säga er alla. Denna väg var upp och ner, ner och upp typ hela tiden under en period. Busschaffören körde som en biltjuv och det gjorde inte saken battre direkt. Jag har haft en bild av Australien som ett ganska så platt land men under de bussresor vi har varit med om har det faktiskt inte varit så himla platt, men vi två kanske inte är de bästa på att dömma det då Gullabo trakterna är så fattiga på backar att när man var liten och skulle åka pulka fick man leta upp en stor sten att åka ner för istället för en backe. Efter att vi hade åkt en stund sattes det igång en film närmare bestämt Flipper. En version med en mycket ung Elijah Wood. När man precis börjat komma in i filmen så stänger människan av tv-apparaten. Vad fanken jag som hade tänkt att skapa en ny sjö i bussen. Ne det fick man inte tillfälle att göra. När vi stannade på ett ställe för att fika var det en asiatiskkvinna som missat att hoppa av. Hon skulle hoppat av i Noosa alltså där vi hoppade på bussen. Mycket klantigt utav denna människa men men sådant händer väl.
Hände inte så mycket under denna bussresa för min del då jag försökte sova hela tiden, Chatrin däremot satt och skrev blogg inlägg under nästan hela resan.
Vi kom fram till Hervey Bay och det var dags att hoppa av bussen. När vi väl hade kommit av bussen, skulle vi försöka hitta ett ställe att bo på. Efter att vi dragit runt på allt skit ett tag hittade vi tillslut ett nummer till ett hostel. Next Backpackers heter stället och det blev så att vi tog lokalbussen till hostlet då deras buss inte skulle vara där förran om flera timmar.

När vi hade tagit reda på vilken buss vi skulle åka med blev det till att vänta en liten stund. Efter cirka 45 minuter kom äntligen bussen och vi kunde hoppa på. Gubben som körde var störtskön. Skojade och hade sig under hela resan. Vi fick även en guidad tur av gubben skulle man nog kunna kalla det. Gubben var hur skön som helst... han visade oss var allt fanns och vi fick reda på att han hade jobbat på Fraser Island i fyra år runt 1974. Han sa att allt var mycket finare förr men så säger ju alla gamla människor. Det kanske stämde på denna ö dock. Vi fick reda på en hel del som han tipsade om men tyvärr kommer jag knappt ihåg något. Mycket dåligt av mig tycker jag. Vi kom fram till hostlet tillslut. Det visade sig vara ett ganska så fint hostel. Mycket fräscht faktiskt! Vi sover just nu i ett rum med endast tjejer i och det är 5 våningsängar. Vi slängde i princip in våra grejer igår och drog sedan ut i jakt på mat då båda var ashungriga. Ska tillägga att Chatrin var förmodligen den som var hungrigast då hennes humör började tryta lite. Men jag är van vid folk som inte är på det bästa humöret när blodsockernivån har sjunkit lite för mycket och den vanan har jag fått av min lilla bror Erik Karlsson. Man lär sig i hans sällskap att inte säga något när han är hungrig utan istället hitta mat fort och gör man inte är det bästa sättet att inte bli ihjälslagen att ha en chokladbit tillhands. Vi hittade tillslut Subway så det blev varsin macka där. Sedanblev det till att tillbringa en stund på datorn... uppdatera oss lite om vad som händer ute i vida världen. Man lever som i en bubbla när manreser såhär... ett nyhetsprogram har jag inte sett sedan jag åkte hemifrån. Försöker dock läsa aftonbladet så ofta jag kan... där är dock mest skvaller, men någon nytta gör det väl hoppas jag. Sedan helt plötsligt var det natta och det var dags att lägga sig.

Idag blev det uppstigning vid 09.00 och sedan en välbehövd dusch. Efter det blev det frukost här på hostlet för 2 dollar. Smidigt med tanke på att vi ska iväg på måndag och då slipper vi köpa på oss frukostmat som ska hålla och slipper även kånka på skiten. Inte den bästa frukosten men vad fan det är mat. Idag har vi även bokat vår tur till Fraser Island. Ska bli sååå spännande. Det blir tre dagar och två nätter ute på ön. Hoppas på att få se en massa häftiga saker. Idag när vi åkte bil till hostlet hörde vi på radion att det ska komma åska och skitväder på måndag. Vad FAN händer vi vill ju ha fint väder när vi ska upptäcka saker... men det är väl någon mening med det antar jag om det skulle bli så att vädergudarna inte är på vår sida. Vi kommer ju inte direkt dö om det skulle bli regn vi tar på oss våra magiska regnjackor och så kan vi inte bli blöta. Vi ska sova i stugor där ute bland alla dingoes så vi kommer att överleva det mesta. Så om ni inte hör av mig på några dagar är det troligen för att mottagningen där ute inte existerar i alla fall om man ska tro de som varit där innan. På denna ö som då heter Fraser Island ska det finnas en regnskog som växer på sand och enligt fakta ska det vara den enda i världen. Det finns även renrasiga dingoes... det finns dingoes på fastlandet också men på denna ö är de inte uppblandade med hundar, vilket är lite häftigt. Vi får se om vi kommer tillbaka i ett stycke eller kanske i två, detta återstår att se. Jag lovar att jag ska uppdatera er om så skulle vara fallet.

Ikväll har det blivit att ta tag i tvätten eller rättare sagt ta tag i hela resväskan då allt i princip var sunkigt. Nu har jag RENA kläder vilket känns ganska så trevligt både för mig men även för de i min omgivning. Nu ska det snart bli lite käk hoppas jag... idag är det Chatrin som fick stå för maten då vårt internet snart går ut så att även jag kan uppdatera min lilla blogg och allt annat onödigt som man vill göra på denna lilla burk.

Nu ska jag lämna er åt era öden och säger igen hoppas ni äter ihjäl er på marknadsgodis, MOOHAHAH!

Goodbye Sweden for now and have a nice day because I think that you just woke up when I wrote this. Jag ska även påminna er om att ni ska vrida tillbaka klockan en timme!! Jag har testat att glömma det och det är ganska så förvirrande ska jag säga er alla.

Ha det gott nu! När vi hörs nästa gång är det november och då är det banne mig så att det kan komma snö hos er, haha! Det är faktiskt inte så långt kvar till jul heller så börja köpa julklappar till mig!! ;-)

/ Elin


Noosa Everglades

Noosa Everglades

Idag den 28:e oktober har vi varit på en tur på floden här i Noosa. Närmare bestämt Noosa Everglades.

Dagen började med att jag sov till 09.30 och sedan blev det så att jag hoppade i duschen. Sedan blev det frulle och vi trodde att vi hade gott om tid på oss och det hade vi egentligen men allt denna morgon eller förmiddag ska man kanske kalla det. Vi skulle ta bussen från hostlet vid 11.30 och vi var redo vid den tiden. Tur som vi har så hade bussen gått sönder. De sa att bussen kanske skulle hinna komma ändå så vi väntade en stund sedan insåg vi att vi absolut inte hade tid att vänta på busshelvetet. Vi konstaterade att vi var tvugna att ringa en taxi. Taxin kom men den jäkla taxigubben hade nog inte alla hästar hemma. Han var tvungen att titta på vår karta och han körde oss till ett ställe men vi var ju inte rätt överhuvudtaget. Vi hade hoppat av innan vi insåg att vi var åt helvete fel. Vi sprang runt som två yra höns och hade ingen aning om vart vi skulle. Vi hittade tillslut en gubbe vi kunde fråga och han skickade oss vidare. Vi kom vidare men det kändes inte rätt det heller men vi hittade efter en stund ett slags resort som vi kunde gå in i receptionen och fråga vart i helskotta vi skulle. Hon hjälpte oss rätt, men vi var fortfarande helt fel så vi fick ta ytterligare en taxi men nu kom vi i alla fall till rätt ställe. Vi var en stund sena, men de var schysta och väntade in oss. Vi kom tillslut med denna båt som skulle ta oss runt på lite äventyr. Mannen som körde båten och som även var guiden var en störtskön snubbe. Om jag fattade det rätt så kom han från Nya Zeeland. Det var en ganska så salig blandning av människor på båten. Vi kom iväg och kom till en ganska så stor sjö. Det var mycket fina vyer runtomkring denna sjö med lite berg och mangrovträd och allt vad det var. Innan vi kom in i själva flodsystemet eller vad man nu ska kalla det var det ett parti i sjön som var så pass grund att typ alla i båten var tvungna att gå så långt fram i båten som möjligt för att vi överhuvudtaget skulle ta oss förbi detta ställe utan att gå på grund, haha! Vi klarade oss och vi kom nu in i ett landskap som faktiskt inte är det minsta likt det hemma. Det går inte att förklara utan ni får se bilderna som jag lägger upp på facebook istället. Bilderna kommer inte att ge naturen här rättvisa men ni kommer förhoppningsvis få en liten hum om hur det ser ut. Vi såg en

Nu blir det lite Vänner på tv och sedan tror jag att det är dags att krypa till kojs.

Hoppas att allt på Torsåsmarknad går som det ska och att solen håller sig framme. Jag ska vara ärlig och säga att jag saknar inte marknaden men däremot hade det varit gott med lite Pelles marknadsgodis. Så om ni köper något kan ni ju äta lite åt mig.

Hejdå så länge och hoppas att löven på träden är riktigt vackra eller de kanske redan har fallit mot marken.

/ Elin

Tawny

 

Frogmouth. De är verkligen väl kamoflerade, hur svårt som helst att få syn på den. Just denna låg på ägg. Verklien häftigt, jag vet inte hur länge det tog innan jag fick syn på den. Vi har sett Vithäger, pelikaner och jag minns faktiskt inte vad den ena av fågelarterna hette men i kroppsformen såg den lite ut som en skarv. Vi såg en massa fåglar. Vi stannade vid ett ställe och fikade. När man bokade denna turen fick man kryssa i om man ville ha eftermiddagste och det ville ju vi två ha så vi kryssade i den där rutan. När det står eftermiddagste tänker man sig kaffe, te och en torr kaka eller liknande. Det var det inte på denna båtturen. Det var inte så lyxigt så men mycket märklig fika. Det var muffins och lite andra kakor jag inte har en aning om vad de heter. Det fanns te, kaffe, juice, läsk och CHAMPANGE, HAHA! Mycket märkligt haha! Chatrin och jag drack champange blandat med apelsinjuice. Guiden tipsade om att det var gott så vi testade och ja han hade rätt det var mycket gott. Jag har faktiskt aldrig testat det innan men jag brukar heller inte dricka champange, särskilt inte när man är i detta landet, här är det det helvetesdrycken goone som gäller. Efter fikat var det dags att åka tillbaka och när vi gjorde det åkte vi rakt in ett regnväder. Båten hade tak så vad gjorde det och när vi hade hoppat av båten tog vi bara på oss våra asgrymma regnjackor. Vi kunde som tur va ta hostelbussen till hostlet, tack gode gud för det för de senaste dagarna har vi varit tvugna att traska och det tar sin lilla tid att gå den biten. Tillbaka på hostlet var det dags för lite matlagning och det blev pasta och pastasås som vi slängde i lite bacon, svamp och purjurlök. Det blev faktiskt inte helt pissigt ska jag säga er. Efter maten var det dags att packa inför morgondagen då vi lämnar Noosa och bege oss mot Hervey Bay. Det blir en mycket tidig morgon imorgon. Bussen från hostlet går vid 08.00 och sen är det en stunds vänta väl vid busstationen sen men vi har inte någat annat val än att ta den tidiga bussen. 

Noosa Everglades

Idag den 28:e oktober har vi varit på en tur på floden här i Noosa. Närmare bestämt Noosa Everglades.

Dagen började med att jag sov till 09.30 och sedan blev det så att jag hoppade i duschen. Sedan blev det frulle och vi trodde att vi hade gott om tid på oss och det hade vi egentligen men allt denna morgon eller förmiddag ska man kanske kalla det. Vi skulle ta bussen från hostlet vid 11.30 och vi var redo vid den tiden. Tur som vi har så hade bussen gått sönder. De sa att bussen kanske skulle hinna komma ändå så vi väntade en stund sedan insåg vi att vi absolut inte hade tid att vänta på busshelvetet. Vi konstaterade att vi var tvugna att ringa en taxi. Taxin kom men den jäkla taxigubben hade nog inte alla hästar hemma. Han var tvungen att titta på vår karta och han körde oss till ett ställe men vi var ju inte rätt överhuvudtaget. Vi hade hoppat av innan vi insåg att vi var åt helvete fel. Vi sprang runt som två yra höns och hade ingen aning om vart vi skulle. Vi hittade tillslut en gubbe vi kunde fråga och han skickade oss vidare. Vi kom vidare men det kändes inte rätt det heller men vi hittade efter en stund ett slags resort som vi kunde gå in i receptionen och fråga vart i helskotta vi skulle. Hon hjälpte oss rätt, men vi var fortfarande helt fel så vi fick ta ytterligare en taxi men nu kom vi i alla fall till rätt ställe. Vi var en stund sena, men de var schysta och väntade in oss. Vi kom tillslut med denna båt som skulle ta oss runt på lite äventyr. Mannen som körde båten och som även var guiden var en störtskön snubbe. Om jag fattade det rätt så kom han från Nya Zeeland. Det var en ganska så salig blandning av människor på båten. Vi kom iväg och kom till en ganska så stor sjö. Det var mycket fina vyer runtomkring denna sjö med lite berg och mangrovträd och allt vad det var. Innan vi kom in i själva flodsystemet eller vad man nu ska kalla det var det ett parti i sjön som var så pass grund att typ alla i båten var tvungna att gå så långt fram i båten som möjligt för att vi överhuvudtaget skulle ta oss förbi detta ställe utan att gå på grund, haha! Vi klarade oss och vi kom nu in i ett landskap som faktiskt inte är det minsta likt det hemma. Det går inte att förklara utan ni får se bilderna som jag lägger upp på facebook istället. Bilderna kommer inte att ge naturen här rättvisa men ni kommer förhoppningsvis få en liten hum om hur det ser ut. Vi såg en

Nu blir det lite Vänner på tv och sedan tror jag att det är dags att krypa till kojs.

Hoppas att allt på Torsåsmarknad går som det ska och att solen håller sig framme. Jag ska vara ärlig och säga att jag saknar inte marknaden men däremot hade det varit gott med lite Pelles marknadsgodis. Så om ni köper något kan ni ju äta lite åt mig.

Hejdå så länge och hoppas att löven på träden är riktigt vackra eller de kanske redan har fallit mot marken.

Kollar ni in bilderna på facebook... vissa är bra att titta riktigt noga på då det kan finnas fåglar på dem.

/ Elin

 

Tawny Frogmouth. De är verkligen väl kamoflerade, hur svårt som helst att få syn på den. Just denna låg på ägg. Verklien häftigt, jag vet inte hur länge det tog innan jag fick syn på den. Vi har sett Vithäger, pelikaner och jag minns faktiskt inte vad den ena av fågelarterna hette men i kroppsformen såg den lite ut som en skarv. Vi såg en massa fåglar. Vi stannade vid ett ställe och fikade. När man bokade denna turen fick man kryssa i om man ville ha eftermiddagste och det ville ju vi två ha så vi kryssade i den där rutan. När det står eftermiddagste tänker man sig kaffe, te och en torr kaka eller liknande. Det var det inte på denna båtturen. Det var inte så lyxigt så men mycket märklig fika. Det var muffins och lite andra kakor jag inte har en aning om vad de heter. Det fanns te, kaffe, juice, läsk och CHAMPANGE, HAHA! Mycket märkligt haha! Chatrin och jag drack champange blandat med apelsinjuice. Guiden tipsade om att det var gott så vi testade och ja han hade rätt det var mycket gott. Jag har faktiskt aldrig testat det innan men jag brukar heller inte dricka champange, särskilt inte när man är i detta landet, här är det det helvetesdrycken goone som gäller. Efter fikat var det dags att åka tillbaka och när vi gjorde det åkte vi rakt in ett regnväder. Båten hade tak så vad gjorde det och när vi hade hoppat av båten tog vi bara på oss våra asgrymma regnjackor. Vi kunde som tur va ta hostelbussen till hostlet, tack gode gud för det för de senaste dagarna har vi varit tvugna att traska och det tar sin lilla tid att gå den biten. Tillbaka på hostlet var det dags för lite matlagning och det blev pasta och pastasås som vi slängde i lite bacon, svamp och purjurlök. Det blev faktiskt inte helt pissigt ska jag säga er. Efter maten var det dags att packa inför morgondagen då vi lämnar Noosa och bege oss mot Hervey Bay. Det blir en mycket tidig morgon imorgon. Bussen från hostlet går vid 08.00 och sen är det en stunds vänta väl vid busstationen sen men vi har inte någat annat val än att ta den tidiga bussen.

It's a duck... No it's a bird!

Good evening people!

We did find our way home and I think that that is a miracle for being us two!

Vi har idag varit på en lång vandring i Noosa National Park. En mycket trevlig och häftig dag, men varm. Idag har det faktiskt varit ganska så hett och just denna dag är vi på vandring. Det var det värt tycker jag. Va skönt att svettas lite. Vi har sett en hel del denna dag.

Dagen började med att vi satt varsin stund vid datorn sedan blev det frukost. Frukosten bestod av rostat bröd med avokado på och varsin kopp te. Låter inte så häftigt men är faktiskt mycket gott med avokado på macka. Vi kom tillslut iväg med bussen och hoppade av där vi skulle. Vi skulle innan vi gick på riktigt ta och köpa lite lunch att ha med oss. Det blev varsin wrap och efter det gick vi mot national parken... trodde vi i alla fall. Efter att ha gott en stund upptäcker vi att vi går precis åt helvete fel håll, så det är bara att vända på klacken och traska mot andra hållet. Vi kommer efter att traskat en bra stund tycker vi båda fram till national parken och vi ska nu välja vilken väg vi vill gå. Vi går givetvis den som tar längst tid och vi traskar iväg. Vi hittar under turens gång en hel del häftiga vyer. Vi ser faktiskt några vilda kakaduor av något slag kan vara så enkelt som så att den heter svart kakadua. Det var faktiskt coolt att se vilda. Jag fick även se en ganska så cool ödla springa in bland snåren och gömma sig. Den vägrade givetvis komma ut igen så att jag skulle kunna ta ett kort. Vi såg på en strand som var längs med leden några konstiga grejer. Det var ett hål i sanden och runt hålet låg det en himla massa sandkulor. Jag kunde inte komma på vad det var men kändes som om jag hade sett det på tv någon gång. Efter att ha gått en bit på stranden då jag precis ska säga att det skulle kunna vara en krabba som har gjort det, då kommer det upp en liten krabba och bekräftar mina misstankar. Vi blir båda två helt störda och gör allt för att kunna fånga den på bild. Jag tror faktiskt att jag lyckades. Det var coolt. Vi traskar sen vidare och kommer efter ett tag till hostlet. Vi har vandrat från 13.00 till 17.00 skulle det nog kunna vara, vet inte riktigt med skulle kunna tänka mig det. Nu har det blivit en dusch för min del, Chatrin står i duschen nu. Sedan blir det troligtvis en tur till affären för att handla lite mat.

Glömde säga att när vi såg dessa kakaduor stannade det ett gammalt par och fotade dem. Kvinnan säger och It's a duck och mannen säger no it's a bird. Jag håller på att dö där i solgasset. HAHAH! Smarta människor det finns!

Imorgon blir det troligtvis en tur till en strand trevligt ska det bli. Sedan på fredag blir det en tur ut till Noosa Everglades och det ska bli skitcoolt!!! Hoppas att vi har vädret med oss då och att alla djur vill visa sig för oss!! På lördag drar vi vidare mot Hervey Bay om allt går enligt planerna och det hoppas jag att de gör. Efter Hervey Bay blir det troligtvis Fraser Island.

Ha det gott i höstkylan, men faktiskt om jag ska vara ärlig så är det ganska så mysigt med höstrusk!

/ Elin


Solbränna och sandmän

Hej hej!

Vi har nu anlänt till Noosa och har varit här sedan i måndags om jag inte missminner mig. Än så länge har det bara varit positiva upplevelser.

I måndags var ju dagen vi lämnade det lilla stället vid namn Mooloolaba och skulle ge oss av mot Noosa. I Mooloolaba behövde vi inte checka ut förran klockan 10.30 så vi kunde sova en bra stund den morgonen. Vår buss som skulle ta oss till Noosa gick inte förran 14.45 så vi hade ett par timmar att slå ihjäl. Vi sysselsatte oss med facebook ett bra tag och sedan var det helt plötsligt dags att gå till busshållsplatsen. Vi gick i god tid! Vi skulle på vägen till bussen köpa lunch lite snabbt och enkelt så det blev varisn wrap på macdonalds. Det var ganska så nära till busshållplatsen men vi lyckades ändå precis hinna med den. Vi hittade inte den exakta platsen där bussen skulle komma och det fanns lite busshållsplatser överallt. Vi hann i alla fall med den förbannade bussen efter en liten joggingtur. En timme senare kom vi fram till Noosa Junction och det var nu dags att leta boende. Vi hittade ett som heter Dolphins Beachouse. Ett ställe som i princip är helt rosa. Ett ganska så trevligt hostel faktiskt. Mycket nära till en strand så det är toppen. Måndagskväll skulle det vara gratis hamburgare på ett ställe inne i centrum och allt som är gratis är ju gott. Vi gick dit för att vi var för snåla för att betala för taxi. Under denna resan hittade vi en helt gigantisk mask. Det var helt stört vad stor den var. Bild på den kommer att komma på facebook. Vi kom efter ytterligare en stund fram till det där stället men då hade köket stängt så vi missade det med endast några minuter. Vi var ju ändå tvunga att äta så det blev en kycklingburgare på KFC då det var nästan det enda som var öppet. Tanken var också att vi skulle ta någon öl men då ingen av oss var på det humöret beslöt vi oss för att gå tillbaka till hostlet.

Igår blev det en dag på stranden. Sunshine Beach tror jag faktiskt att den heter. Vilka vågor det är på dessa ställena. Helt otroligt inte vad man är van vid från Östersjön. Helt andra dimensioner. Vi låg där en ganska stor del av dagen och stekte. Jag smörjde in mig ganska så rejält då jag vet vad som händer annars, men var lite för dåligt insmörjd i ansiktet så är en aningen röd där, haha! Då jag inte är en sådan människa som gillar att ligga och steka för länge, bestämde jag mig för att gå en runda längs med stranden. Jag hittade blåsmaneter. Skitcoola men om man skulle trampa på en skulle det bli aj, aj! Men häftigt att titta se på dock. Jag hittade även en massa häftiga snäckor på min lilla promenad. Efter den turen la jag mig en stund till på den helt sanddränkta handduken, men det gick inte länge då det började blåsa en hel del så man blev helt begravd i sand. Båda tröttnade på att få 3 liter sand överallt hela tiden så vi gick tillbaka till hostlet för att ta en välbehövd dusch. Efter duschen blev det en tur till coles för att handla lite mat till kvällen. På menyn blev det kyckling men någon sås och ris. Blev faktiskt ganska så lyckat. Klockan var inte så speciellt myckat vid det här laget men trött var jag för det. Hade inte tänkt att lägga mig så tidigt men det blev en ganska tidig kväll. Kanske behövdes inte vet jag.

Idag ska vi åka ut till en national park och se lite fantastisk natur hoppas jag. Så ska bli en spännande dag. Det kan bli så att vi efter Noosa åker över till Fraiser Island inte helt bestämt än men det är i alla fall på kartan.

Nu får ni ha det kanon everybody!

/ Elin


Steve Irwin's place

Steve Irwin's place

Gårdagskvällen blev en mycket lugn kväll. Vi åt gratis mat här på hostlet, dock inte det bästa jag ätit i mitt liv men vad fan det var ju gratis och är man smålänning smakar gratis alltid gott. Efter det gick vi och köpte lite gott Chatrin köpte lite godis medan jag fick tag på popcorn. Mycket mumsigt var det för en som är beroende av popcorn. Hittade Lord of the rings - The Fellowship of the RIng på en av kanalerna. Nu har jag sett ettan och tvåan nu måste jag bara se trean med så har jag sett alla ytterligare en gång. Ja, de är lika bra varenda gång. Blir lika berörd varje gång. Jag har kanske hittat tatueringsvirke också inte fel alls inte. Ska inte avslöja något än tror jag då jag måste suga på det ett tag.

Idag söndagen den 23 oktober har vi varit och hälsat på Steve Irwin och det visade sig vara ett kanon ställe.

Vi startade dagen med att ringa till Greyhound för att boka bussresa till Noosa inför morgondagen. Sedan blev det frukost och en snabb titt på facebook. Efter ett tag med tandborsten var det dags att gå mot bussen som skulle ta oss till Australia Zoo. Vi kom med bussen och på bussen visade de filmer från Steve's tv-serie. Ganska så snart efter att vi kommit in såg vi ganska många krokodiler av alla storlekar. Vid klockan 11 var det dags för den The Show alltså Crocshow. Det var en mycket häftig show. Innan vi fick se några krokodiler fick vi en hel del andra djur som fåglar, ormar, och elefanter. Sedan kom entligen det in en ganska så stor krokodil och det var faktiskt riktigt häftigt. Att se denna kraftfulla varelse dra fram under ytan och på land där de verkligen är snabba. Det var verkligen en upplevelse. Under showens gång kom det först in en fågel som snodde en köttbit som egetligen var tänkt till krokodilen. En ödla såg sin chans att sno köttbiten den med så det blev nästan fight mellan fåglen och ödlan. En av krokodliskötarna fick sära på den och fick påköpet tillbaka köttbiten. En liten bonus show tack vare de vilda djuren som strövar omring och fullständigt skiter i vad vi håller på med, haha! Så är ni i Australien kan jag varmt rekommendera Australia Zoo. Efter denna show såg vi en massa andra djur och efter att ha traskat runt en stund drog vi bort mot elefanterna då det skulle vara en elefant show. Det var även det intressant att se. Något jag glömde säga innan var att precis efter att vi kommit stod det en skötare med en liten alligator. Vi båda kan nu skryta med att ha klappat en alligator, de ni!

Efter elefant showen blev det så att vi hoppade på tåget och åkte tillbaka till Crocoseum där det fanns ett food court, då det började suga lite i bådas våra magar. Blev en kycklingburgare för min del. Det blev faktiskt även så att en liten glass slank ner. Jag har nu testat boysenberry glass. Var inte fel det heller, men tror att jag ändå föredrar glass från glaciären. Efter var tanken att vi skulle till tiger inhägnaden för att se en show där men vi missade tydligen den. Vi trodde vi var i tid men inte så den missade vi. Vi gick sen tillbaka till elefanterna för där fanns möjlighet att mata dem. Detta missade vi tusan inte. Vi kan nu även skryta med att ha matat elefanter. Riktigt coolt tycker då jag. Egentligen skulle det behövas en dag till om man skulle hinna med att se alla djurshower och annat som fanns att se.

Något som är tragiskt är att denna entusistiska människa har lämnat vår värld och gått vidare till nästa resa. Hela zooet är helt dränkt med bilder och grejer med Steve. Visst jag förstår att de måste använda han för att marknadsföra och jag tror inte han skulle ha något emot det heller. Det var säkert även så när han levde men det måste vara otroligt jobbigt för ahns familj att hela tiden bli påmind. Men mankan ju även se det från en annan sida och det är ju att de verkligen hyllar hans liv och hans entusiasm för det vilda. Ser man det så är det verkligen en fin grej. Om någon vecka eller så tror jag till och med att de hade Steve Irwin dag då de verkligen hyllar hans liv och det han åstadkom under sin tid här på jorden. Zooet ligger till och med på Steve Irwin Way så han är verkligen uppskattad om de har fått tillåtelse att döpa vägen efter honom. I bussen på väg tillbaka till hostlet visade de ett avsnitt där Steve var vid ett reservat med en massa orangutanger. Han är verkligen så engagerad och visar verkligen sina känslor i allt han gör. En utav orangutangerna hade blivit omhändertagen efter att troligen blivit övergiven av sin mänskliga "familj". Troligtvis har han blivit slagen då en av hans framtänder var utslagen och han tog sig hela tiden på huvudet precis som om han skulle ta emot ett slag mot ansiktet. Det var så himla sorgligt att jag lyckades få fram ett niagarafall mitt under bussresan. Jag förstår inte vad folk håller på med ibland, jag blir så in i helvete förbannad. Hur jävla svårt kan det vara att behandla ett djur korrekt och med respekt. Mycket svårt tydligen!

Vi har nu kommit fram till att vi ska ha ett eget Zoo. Chatrin ska då vara chefsveterenär. Jag har alltid sagt att jag vill ha ett zoo. Så det kanske är det jag ska göra med mitt liv. Skapa ett zoo och göra en massa bra saker för djur i nöd här i världen. Vi kom även fram till under våra diskussioner att vi det inte vore det optimala att ha det i Sverige. Argumenten till detta är ju givetvis att det är för kallt vissa tider på året och då kan man inte ha öppet året runt. Eftersom att man inte kan ha öppet året om är det en himla massa månader som vi måste hålla allt igång utan att ha några besökare som ger oss pengar. Frågan är ju då vart i världen som vore det absolut bästa stället. Så kommer ni på något bra st'lle kan ni ju höra av er. Vilka djur ska det finnas på detta zoo? Ja vi kan ju inte skaffa alla med en gång då det troligen kommer att ruinera oss innan det kommer att göra succé. Vi ska i alla fall i slutändan ha elefanter och lejon då de representerar våra favoritdjur. Andra djur som måste finnas på mitt zoo är näbbdjur, älgar, vargar, giraffer, sengångare, wombat, krokodiler, jättesköldpaddor. Jag ska nog sluta nu då jag skulle kunna hålla på i en oändlighet med att rabla upp djur som fascinerar mig.

Detta var i stora drag våran dag på Steve Irwins verk. Ett ställe jag verkligen kan rekommendera, då det ofta inte känns som att djuren är i bur utan de lever verkligen i miljöer som ser ut som deras egna. De har heller inte sådär små inhägnader som det på vissa zoon kan vara.

Nu blir det nog snart en tur till något matställe då det återigen börjar suga lite i magen. Vad det blir idag har jag ingen aning om det återstår att se. I morgon drar vi vidare mot Noosa, som tydligen ska vara ett mycket trevligt ställe enligt många. Senast vi fick höra lovord om Noosa var endast en liten stund sedan. En kille som precis flyttat in i vårat rum sa att det var mycket trevligt och fint.

Jag måste även säga att jag i helgen varit med om en facerape. HAHA! Mycket fult!

Ha det underbart alla människor hemma i kalla Sverige men även ni som inte befinner er i det kalla landet uppe i norr.

/ Elin


What kind of name is Mooloolaba?

Hejsan hoppsan i lingonskogen!

Idag har vi lördagen den 22:a oktober och vi befinner oss i Mooloolaba.

I onsdags blev det faktiskt inte många knop gjorda mer än att vi lagade lite svensk mat tillsammans med Pontus. Det blev köttbullar och potatismos. Det blev riktigt gott eftersom att vi hade LINGONSylt till. Lingonen fick va tag på i måndags när vi var på biljakt lite utanför Brisbane. Vi var runt lite överallt och tittade på bilar av alla dess former. När vi hade kollat klart och konstaterat att det inte fanns någon bil som passade oss i den prisklassen vi ville vara i, var det dags att gå. Vi tänkte att vi kanske kunde gå till den första busshållsplatsen, så vi började traska och vi traskade verkligen. Vi gick, gick och gick. Våra fötter verkligen hatade oss då vi endast hade flippflopp på oss. Jag sa efter en stund vad är meningen med detta och bara en liten stund senare nästan skriker Chatrin IKEA och banne mig där är IKEA. Vi blir båda helt överlyckliga och upptäcker att vi har gått precis åt helvete fel håll mot vad vi skulle, men när va nu hade upptäckt IKEA var det struntsamma. Vi gick in och åt varsin medium portion med köttbullar. Ska säga er att det var mycket gott! I alla fall efter det gick vi till IKEA-butiken och köpte lingon och Chatrin köpte andra typiskt svenska grejer som hon skulle bjuda Ben på. När vi stod i kön för att betala sa Chatrin att han som stod i kassan inte såg helt dum ut och jag tittade och konstaterade att han verkligen inte såg fel ut alls. Vi fortsatte att elta på lite grodor på svenska för att sedan upptäcka att människan hade bott i Sverige i tre år och kunde flytande svenska. Vi blev nog aningen röda, haha! Mycket roligt! Gävle hade han bott i pojken.

I torsdags blev det en lång stund på bibblan för att göra lite nytta... jag skickade faktiskt lite mejl så lite nytta blev det förutom facebook då förstås, haha! Efter det blev det en tur till coles för att handla lite käk och det blev en premiär på micromat. Då vi verkligen inte orkade att laga mat, men även för att vi inte ville köpa på oss en massa mat då vi skulle lämna Brisbane en dag senare. Senare gjorde Chatrin sig i ordning för att åka till Ben. Jag la mig i tv-rummet och valde en film. Valde först Kick-ass men den skivan var försvunnen så det fick bli Lord of the rings - The Two Towers. Mycket bra val av mig tycker jag, ar ett bra tag sedan jag såg någon utav de filmerna. Jag hann även med att tvätta, packa och sitta vid internet en mycket lång stund. Det blev sedan dags för sängen.

I fredags alltså igår blev dagen då vi lämnade Brizzy. Det var faktiskt lite sorgligt, då man vid det här laget lärt känna en del människor och hostlet kändes nästan som ett hem. Så det var med blandade känslor som vi lämnade hostlet Somewhere to stay. Men det var nu dags att dra vidare mot nya äventyr. Vi tog en buss vid 12.30 mot ett ställe som då heter Mooloolaba. Resan gick ganska fort ändå och vi lyckades under denna ganska så korta stund göra bort oss ganska så rejält. Vi snackade lite för mycket om några människor som var brittiska men en utav dem kunde tydligen lite svenska. Rätt var det va så säger människan några ord på svenska och vi typ dör. Jag vill bara sjunka ner genom jorden. HAHA! Varför kan människorna svenska. Vi måste helt klart vara försiktigare i framtiden. Vi var i alla fall tillslut framme vid det nya hostlet. Vi la in allt vårt bråte och gick sedan ut för att hitta lite käk. Det skulle inte visa sig vara svårt på något sätt, då vi i princip är omringade av snabbmatskedjor. Det blev efter det en tur till stranden. Ja, det finns en strand!! Hurra hurra, tycker jag! Så nu har jag genomfört första doppet i havet. Det var en mycket salt upplevelse, men det tycker man nog om allt havsvatten eftersom att jag är van vvid Östersjöns inte alls salta vatten. Vilka vågor det var såå coolt, men det för verkligen respekt med sig. Man kan verkligen förstå att det kan hända hemska olyckor i sådana vatten.

Vi drog sedan mot hostlet och skulle ta en dusch för att sedan gå ut och ta en öl. Det blev så att vi tillslut kom ut för att inse vilken håla vi hamnat i. Var ju helt dött överallt. Vart har vi hamnat tänkte jag, men nu är man ju ganska bortskämd med utelivet i Brisbane. Jag frågade några om vilka ställen som man ska gå till här i Mooloolaba och vi fick två ställen som förslag. Efter att vi tagit en öl blev det så att vi drog vidare till det andra stället för att egentligen bara kolla vad det var för ställe. Vi gick förbi ett ställe och tänkte men vad fanken där är ju bara gamla människor så nu var tanken att dra tillbaka till hostlet och komma i säng i tid. På väg tillbaka mötte vi ett helt gäng med killar som tyckte vi skulle följa med dem till den där baren, vi sa ok men sa även till dem att det faktiskt såg ganska så trist ut. Vi upptäckte sedan att vi hade gått förbi helt fel ställe, haha! När vi nu var på rätt ställe, var det faktiskt mycket bättre än det andra "pensionär stället". Vi kom in och efter att ha suttit där en stund och pratat lite skit med varandra blev det en föreställning jag sent kommer glömma. HAHA!!! Det blev typ en lapdance, haha! Jag trodde att jag skulle dö av pinsamhet då jag absolut var alldelesoo blir det istället imorgon söndag. Idag har vi verkligen inte gjort ett skit. Vi har knappt varit ur sängen och klockan är nu 16.40. Men nu ska vi faktiskt snart ta tag i och göra något med denna dag.

Nu tror jag att jag fått med det mesta för de senaste dagarna. Ikväll blir det en lugn kväll med kanske en bra film eller liknade.

Nu får ni ha det så kanon!

/ Elin


Music Music!!! :D

Det var nu mycket lange sedan jag tipsade om riktigt bra musik, men ar det banne mig dags tycker jag. Det ar fan i mig pa tiden for riktigt bra musik! Jag sager endast en sak om detta och det ar LYSSNA!!!!



Jag at igar till lunch sushi pa ett riktigt stalle, det ar verkligen gott! haller pa att bli en riktigt suchi nord.
Igar blev det faktiskt inte manga knop gjorda men det var ganska sa skont tycker jag!
Igar va tanken att det skulle bli typ tacos pa kvallen men det blev battre upp...! Vi svenskar gjorde kottbullar med mos och riktig sas och till detta hade vi broccoli, morotter och kan ni tanka er LINGON!!

Vill ni veta ett mirakel alla manniskor... jag har last ut en bok!! Olyckfageln skriven av Camilla Lackberg... mycket bra bok faktiskt. Lag och laste en bra bit in pa natten i natt och fick den tillslut utlast! Helt otroligt jag kanske haller pa att bli en liten bokmal, haha eller kanske inte!

Ikvall blir det till att tvatta, ska bli saa roligt men ar tyvarr nodvandigt da vi kanske aker vidare under morgondagen!

Jag ska visa er ytterligare en lat med gruppen Mumford & Sons



Nu far ni halla tillgodo gott folk och njt av lite bra musik... skit i allt det spelar pa radion lyssna pa detta istallet!!

Pa aterseende!!  :D   
                                      /Elin

Wet wet wet

Hello alla glada manniskor!

Vad hander?
Forra veckan hande dte nog inte nagot direkt ashaftigt skule jag inte kunna pasta.
I fredags daremot akte vi med Ben och hans polare till en sjo som heter Lake Moogarah for att campa. Vi hade fragat om vi skulle campa vid en camping eller i ingenstans och det sas att det skulle vara mitt ute i ingenstans. Sa jag var forberedd pa att ga och kissa bakom en buske den typen av camping hade jag forvantat mig. Detta var logn, det fanns bade toalett och dusch. De tande en brasa och Chatrin och jag vantade pa att de skulle lagga pa nagon galler eller sa pa elden eller tt de skulle ha grillpinnar. Men inte har har man med sig en gasolgrill!! vad fan ar det man har en riktigt eld men man grillar pa en gasolgrill, det far jag da fanken inte ihop. Det var verkligen inget konstigt med det tyckte de andra, Chatrin och jag dog nastan av skratt.
Vi hade  alla fall talt att sova i sa det var i alla fall nastan som riktg camping. Forsta natten kom det efter att vi hade sovit en stund ett helvetes askvader och da sjalvklart ett helvetes regnvader. Taltet var inte riktigt sadar jattebra pa att halla allt vatten ute sa i princip allt var pa morgon ganska sa dyngsurt. Men men det var en upplevelse bara det tycker jag. 
Lordagen blev det till att aka lite bat, for ja de hade med sig batar ocksa. baten tog oss till andra sidan av sjon och dar fanns ett vattenfall. Det fann lite klippor man kunde klatra upp pa och hoppa i vattnet. Det blev ju sa att jag gjorde detta... var en mycket haftig upplevelse att hoppa fran en ganska hog klippa och ratt ner i vattnet. Frant som tusan! efter att ha varit dar en bra stund akte vi tillbaka till platsen dar vi campade.
Under denna eftermiddag kom det ytterligare ett askvader som inte var av denna varld. Man blev verkligen dov nar smallarna kom. Men det var ganska sa haftigt anda.
Fick i oss lite kak och efter ytterkigare en stund var det dags for mig och Chatrin att testa pa tubeing, ASKUL! Tubeing ar alltsa som sa att man liggen som pa en uppblasbar rund madrass och ska helt enkelt forsoka halla sig kvar medans baten gor allt i sin makt for att fa av personerna bakom baten. Mycket roligt, men aven mycket jobbigt. 
Det var sedan morkt och det var dags for lite grillning, hamburgare blev det denna gang. Mycket mumsigt blev det ska jag tala om! 
Sen var ju tanken att  jag skulle fa i mig lite alkohol men fick i mig tre ol tror jag sedan orkade jag inte mer, var som om nagon verkligen hade knockat mig... sa in i helvetes trott blev jag. Sa blev det blev till att krypa ner i sovsacken redan vid 23.30. Mycket trakigt men jag kunde da fan inte halla ogonen oppna knappt.
Sondagen blev en lugn dag. Laste faktiskt en hel del i en bok och bara tog det lugnt. Efter att vi alla hjalpts at att plocka ihop grejerna begav vi oss av mot Brisbane. Vi akte med ben hem och sov dar, da hostlet var fullbokat och vi inte kunde fa tillltrade forrans pa mandag alltsa igar. 
val hos ben lagade vi lite mat och kollade film och tog det allmant lugnt. 

Igar mandag blev det en tur ut till en forort for att kolla pa bilar. Vi kollade pa manga men de flesta var i helt andra prisklasser an vad vi ville ha. Vi hittade efter ett tag ett stalle som nastan hade vara priser och de ska forsoka gora allt for att fa tag pa en bil till oss under denna veckan. Hoppas pa att de hittar nagot. Nar vi var klara dar sag vi en skylt som gjorde att vi tankte men vi kan nog ga till den forsta busshallsplatsen det kan inte vara sa langt. Antagligen var det inte sa langt men vi gick sa in i helvete fel! Vi gick, gick och vi vi lite till, da bada hade flippflopp var fotterna inte speciellt glada pa oss efter en stund. Jag sa efter att vi gat en evigheter vad ar det for mening med detta och bara lite senare sa nastan skriver Chatrin IKEA. Jaa, det ar ett IKEA varuhus lite langre fram. Vi far damp och ar ganska glada det var detta sm var meningen. Vi at pa IKEA kottbullar blev det saklart och va har nu aven inhandlat en lingonsylt, decilitermatt och EN OSTHYVEL! Hur svart kan det vara for folk i varlen att ha osthyvel. Sa nu slipper vi skara ost med en kniv och fa metertjocka skivor. Hur bra som helst! Men tror anda att lingon var det basta... igar kvall at jag lingon med mjolk och jag tror aldrig att det har smakat sa gott forut. 
Nu idag har vi varit runt pa lite olika hostel for att kolla efter bilar. chatrin ar just nu och blonderar haret. Jag ska fixa mitt har vid 15.30. 

Nu far ni ha det sa gott alla!! 
                                                              /Elin    

Beerhunting

Beerhunting

Ja, vart ska jag börja egentligen har inte en aning om när jag skrev senast eller vad jag skrev om. Tror att jag skiter i det och bara tar det som jag kan komma ihåg eller inte kommer ihåg, haha! Ja vad har vi egentligen gjort de senaste dagarna? Jag har nog varit full den mesta av tiden sedan i Onsdags eller vilken dag det nu va det började.

Onsdagen den 5:e oktober blev det en tur till ett ställe som heter Music Café. Det var en snubbe från Hostlet som spelade då onsdagar är Open Mic. Han var enligt mig ganska duktig på att spela gitarr men överlag var hans framförande mycket BORING, sorry men det var verkligen dagens sanning. Det var en annan dock som spelade och han var faktiskt ganska så grym. Det skulle senare visa sig att det blev en mycket intressant kväll, HAHA! Blev ett par tårar den kvällen faktiskt, inte dåliga tårar utan bra. Det var en mycket trevlig vistelse på Music Café efter detta besök drog vi tillbaka till hostlet.

En liten parantes innan vi fortsätter med torsdagen. Som jag tror att jag har sagt innan så var vi tvungna att byta rum och tur va väl det inte för att det var några fel på det andra rummet. Men hade vi inte bytt rum hade vi aldrig träffat världens skönaste snubbe! Tysk är han, haha men det jämnar ut sig då han är hur jäkla rolig som helst. Kommer senare att berätta om mina och Jonas upptåg! Jag säger bara, HAHAHAH! Jag har även i dagarna hunnit med att se på Star Wars tror att det var episode 4, men ska inte svära på det. De filmerna blir då fan aldrig dåliga man kan se dem om och om igen. Har hunnit med att fula en hel del faktiskt de senaste dagarna.

Nu blir det en liten tillbaka blick från i torsdag. Dagen började med en mycket lång sovmorgon om jag inte minns fel. Det känns troligt då det blev en mycket lång natt i onsdags. Denna dag var tänkt att bli ganska lugn och absolut ingen alkohol då vi skulle spara oss till fredagen. Men planen gick i kras!! Jag kollade på Thor i sällskapsrummet och när jag kom tillbaka till rummet var folket i full gång med att spela Ring of Fire. Ja då blev jag ju "tvungen" att deltaga i detta oehörda inteligens spel haha! Klockan blev 23 tror jag och då måste det va ganska så låg ljud nivå på hostlet då det ligger i ett bostads område. Efter att alla människor velat fram och tillbaka en hilma stund blev det tillslut så att vissa drog ut på krogen. En av dessa var ju då jag inte var jag klädd för detta men skit i det. Blev en mycket städad kväll ändå, men med mycket skratt. Jag vet inte hur dags klockan var när gick därifrån men det blev i alla fall en tur till Hungry Jacks för en hamburgare för mig och tre andra. Sängen nästa!!

Fredagen var här och det var verkligen denna dagen som vi hade sett fram emot att gå ut. Ska säga att det även denna dag blev en mycket sen frukost. Till mitt försvar så är det så att jag har gått och lagt mig mycket sent och har därför inte sovit så mycket ändå. Kvällen kom och vi började göra oss i ordning för en lång natt, men vi blev båda väldigt off. Särskilt jag då jag fortfarande var en mycket trött människa från de andra kvällarnas händelser. Det blev så att vi båda gick till rummet och där blev det så att vi kollade på The Mommy 3. Jag ska säga er att denna film är en mycket dålig film, så ni missar ingenting om ni inte skulle se den. Men var mycket underhållade att titta på bara för att se hur dåligt allt var. När väl detta var över blev det ett samtal till Louise. Mycket trevligt att snacka lite skit om vad som händer här och om vad som händer där hemma. Så en lång pratstund blev det! Samtalet avslutades tyvärr väldigt abrubt då min mobil dog. Dumt!! Det var sedan min tanke att gå och lägga mig men istället blev jag bjuden på öl av en snubbe från Nya Zeeland vid namn Zack. Blev på detta vis en ganska så sen kväll för min del i alla fall.

Jag glömde säga en mycket väsentlig sak som hände denna dag. Jag tror i alla fall att det var i fredags som jag klättrade. När jag säger klättra så menar jag inte på någon nördig klättervägg utan på riktigt. Det var verkligen en helt fantastisk upplevelse att verkligen få pusha sig själv till det yttersta. Så jäkla kul var det! Alla borde testa detta för så coolt det var. Jag tog mig ända upp till toppen!!!

Lördag

Lördagen blev en mycket minnesvärd kväll kan man säga och då är det en underdrift. Själva dagen var väl lite som de innan. Hände inte så jätte mycket ändå i alla fall inte vad jag minns. Chatrin var denna kväll och gjorde helt andra grejer så denna kväll var vi uppdelade. Ja i lördagskväll var det gratis BBQ på hostlet och gratis mat tackar man inte nej till särskilt inte när man är en smålänning. Det var inte någon avancerad grillning men vad fan spelar det för roll när alla ändå har tänkt att gå ut. Trevligt var det i alla fall det blev sedan när klockan var rätt dags att gå och göra sig i ordning. Jag hade precis fått på mig lite snyggare kläder då jag kom på att jag glömt mitt goone borta vid borden. (Goone är för er som inte vet en helvetes dricka. Det smakaar vin men i detta helvete har de blandat i fisk, mjölk, ägg och vad nu fan det är mer. Billigt men satan i gatan vad äckligt det är.) Så går dit för att hämta boxen men hittar den inte, jag tänker då vad faan! Jaha kan inte göra så mycket åt det och går tillbaka för att även fräscha upp det lilla nyllet också. Då har Jonas goonet, jag drar en lättnadens suck och blir en mycket glad människa. Vi skapar nu en bar i fönstret och jag tror inte jag ska försöka beskriva utan ni får se denna fantastiska uppfinning på bild istället. Mycket fiffigt! Vi drar nu in mot staden med buss. Hittar efter en ganska bra stunds letande ett mycket bra ställe. Nu är äntligen alla samlade och det är ASKUL! Jag ska inte ens försöka ge mig på att ange några tider för jag har absolut ingen aning. Alla byter sedan ställe och kommer enligt mig till ett mycket bättre ställe. Det jag nu ska berätta är verkligen ett av de mest äckliga saker jag gjort men det skiter jag faktiskt fullständigt i för så himla roligt har jag aldrig haft i mitt liv så detta minne kommer föralltid ligga mig varmt om hjärtat. Jag, Jonas och en hel del av de andra står på ett dansgolv, då Jonas kommer med ett förslag jag då inte kan tacka nej till haha! Det är nu vi två går på BEERHUNTING! Vi ska försöka hitta fria öl. Tror att det får bli det sista om just beerhuntningen haha! Det är sedan dags att gå hem eller alla andra tog tydligen taxi! Jag fick gå så mina fötter tyckte inte om mig just i den stunden. Vi traskar på ooch träffar på en schweizare som snackar snackar och snackar lite till. HAHA, strunt i det skön människa även det. Ja resan från krogen och till hostlet är något jag heller aldrig kommer att glömma. Då det hade hunnit bli ljust så hade några nördar redan startat en cykeltävling. De skulle cykla från Brisbane till Gold Coast. Helt nördiga enligt oss. Väl framme blir det självklart sängen och jag kollar på klockan och hon är runt 06.00. Vi säger godnatt och hinner väl lagom lägga ner huvudet på kudden då en fransmans hörlurar lossnnaar från själva mp3-spelaren och det blir ett jäkla liv. Ingen annan vaknar utan vi får ta tag i detta och det slutar med ytterliggare en mycket märklig och knäpp situation. Jag tror att mina magmuskler fick sig en rejäl omgång, HAHA! Nu blev det god natt faktiskt!

Söndag

Gårdagen började med en mycket trött Elin så blev en låång morgon och en mycket sen frukost eller faktum är att jag sket frukosten. Chatrin var inne i stan och traskde för sig själv då jag var en mycket osocial person just igår morse. Hon köpte sushi som vi sedan tryckte i oss. Igår blev det även lite grillning för att just Jonas som idag skulle åka till Cairns. Svikare säger jag haha! Ja alla va kan man säga ganska off men det blev sedan bestämt att vi skulle gå till ett ställe som heter The Fox för att ta varsin öl. Det va den ursrungliga planen i alla fall. Det blev inte riktigt så. Det blev aningens fler öl än en var, haha! Men roligt hade vi, haha! Det var även igår en mycket sjuk kväll haha! Resan från krogen och tillbaka hit blev återigen en mycket rolig upplevelse. Väl här på hostlet vet jag inte vad som flög i oss men tror att det började med att vi gjorde en mycket stor upptäckt. Alla fransmän i vårat rum va borta och ska säga att de fortfarande inte har kommit tillbaka fastän att deras grejer är kvar. Det var bara jag, Jonas och Pontus. Det slog nu lite slint tror jag för innan vi upptäckte att vi var själva hann jag ta på mig nattlinnet osv. Så flummet fortsatte en bra stund till. Blev en mycket lyckad kväll och en trött Elin vaknade upp igen idag på morgonen.

Måndagen den 10 oktober blev en slödag och en sorgedag haha! Då en viss person idag åkte vidare. The Two Beerhunters will be united again hahah!! Helt stört faktiskt säger igen att detta är den roligaste helgen någonsin, har aldrig skrattat såhär mycket i mitt liv. Så himla underbart. Jag har idag tagit en dusch, klätt på mig, sminkat mig och stekt korv. Det är typ vad jag har åstadkommit under denna dag! Helt otroligt faktiskt haha!

Ligger nu i sängen och fick precis reda på att vi får hänga med och campa till helgen tillsammans med Ben och några till antar jag. Ben är alltså australiensaren som raggade upp Chatrin för två veckor sedan. Det ska bli mycket trevligt!

Morgondagen består av billetande så att vi kan börja vår resa norrut och mot Cairns! Hoppas att det verkligen löser sig snart. Tänkte att jag skulle fråga en utav tyskarna att hjälpa till då han är mekaniker.

Nu blir det till att titta på en film som heter The Greenbutcher. En dansk film ska det vara, hoppas att den lyckas hålla mig vaken!

Nu får ni alla ha det gott och håll tillgodo med de kommande bilderna! Säger SINNESSJUK helg och det får avsluta detta ganska så sammanfattande inlägg!

                                                                                 /Elin


Växeln hallå hallå hallå!

Men sager val halla igen!

Har har faktiskt inte hant sa jatte mycket sedan sist kan jag saga. Det har varit lite regnigt sa gardagen blev det inte sa manga knop gjorda. Jo jag tvattade, mycket duktigt av mig tycker jag. Sa nu har man rena klader ocksa kanske kan vara bra bada for mig och omvarlden.
Gardagen bjod aven pa lite damp fran min sida tillsammans med en tysk spelade de mest trakiga spel som finns som finns pa min telefon och hade bara allmant damp. Tankte ett tag ga och rana casinot men det blev aldrig sa. Hade kanske varit bra annars... fatt lite fler slantar att spendera. Vi tankte gora som i Ocean's eleven. Jag hann aven med att titta pa Robin Hood med Russel Crowe. Den tycker jag ar alldeles utmarkt. Det blev efter det ett samtal till Losen och pratde en liten stund med Mormor.
Jag gick sedan och lade mig och somnade inte... trodde jag skulle frysa ihjal i natt!! Fy tusan vad kallt det va, tog pa mig tjocktroja och letade upp ett lakan till att slanga pa mig men inte fan hjalpte det. Fros som en liten barnunge i alla fall! Men men nu ar klockan 12.36 och den hemska natten ar antligen over.
Vi har bestamt oss for att leva pa nudlar resten av denna veckan, inte gott men billigt.
Ska aven saga att harom dagen fick jag et jul ryck och det blev sa att jag och Chatrin sjong julsanger for hela slanten! Allsang va det, HAHA!
Igar blev det ocksa bestamt att vi ska leta efter en bil att kopa och kora runt lite som vi vill. Hoppas vi hittar en ganska sa snart sa vi kommer har i fran, ite for att det ar daligt har pa nagot vis men skulle kanske vara kul att se lite annat nu.

Nu kan jag verkligen inte komma pa nagot mer att skriva ar inte pa tillrackligt flum humor just nu. Men ni fick i alla fall en liten rapport over vad som hander har Down Under!!

Ha det gott! 
            
                                                                /Elin

RSS 2.0